Demà, divendres 23 de desembre, s’estrenen als cinemes de Catalunya tres nous títols en català: Opopomoz els pastorets, La profecia de les granotes i Kirikú i les bruixes.

Opopomoz els pastorets dirigida per Enzo d’Alo, que també va dirigir Història d’una gavina (i del gat que li va ensenyar a volar), explica una història ambientada en aquestes dates nadalenques: un nen no gaire content per l’arribada d’un germà petit pronuncia la paraula màgica “Opopomoz” davant del pessebre i hi entra la vigília del naixement de Jesús.

Aquesta pel•lícula s’estrenarà a les sales següents: Lauren Sant Andreu (Barcelona), Lauren Costa Brava (Blanes), Oscar Platja d’Aro (Castell-Platja d’Aro) Oscar El Vendrell (el Vendrell), Cinemes Figueres (Figueres), Lauren Girona (Girona), Oscar Girona (Girona), Lauren Lleida (Lleida), Multicinemes Bages (Manresa), Multicinemes Porto Pi (Palma. Mallorca), Lauren Reus (Reus), Cinema Imperial (Sabadell), Cinema Segle XXI (Terrassa), Vigatà (Vic), Lauren Garraf (Vilanova i la Geltrú).

 La profecia de les granotes és una pel•lícula francesa que explica una història que recorda el diluvi universal. Les granotes profetitzen una gran inundació. Per fer-hi front, dos adults i dos nens es refugien en un graner, una mena d’arca improvisada on apleguen els animals de la seva granja i els d’un zoològic que hi ha a la vora. Les tensions entre els animals emergeixen després de tant de temps tancats, i seran els nens els encarregats d’evitar un conflicte.

La profecia de les granotes es podrà veure a les sales següents: Cinemes Amposta (Amposta), Cinesa Alexandra (Barcelona), Cinema Catalunya (Berga), Cinema Filmax (Castelldefels), Multicentre El Punt (Cerdanyola del Vallès), Oscar Girona (Girona), Multicinemes El Nord (Granollers), Atlàntida (Manresa), Cinemes Urgell (Mollerussa), Cinemes Mollet (Mollet del Vallès), Cinemes Olot (Olot), Reus Palace (Reus), Eix Macià Multicinemes (Sabadell), Cinebox Espai Gironès (Salt), Oscar Les Gavarres (Tarragona), Oscar Tortosa (Tortosa), Bosc Cinema (Vilanova i la Geltrú).

Kirikú i les bèsties salvatges està protagonitzada pel petit heroi Kirikú, conegut ja pel públic català per la pel•lícula de l’any 2001 Kirikú i la bruixa. La pel•lícula narra una nova aventura d’aquest nen, petit però molt valent, en el seu poble d’Àfrica.

Aquest darrer film es podrà veure a les sales detallades a continuació: Lauren Horta (Barcelona), Cinemes Figueres (Figueres), Cinemes Albéniz (Girona), Kursal (Igualada), Rambla (Lleida), Multicinemes Bages (Manresa), Arinco (Palamós), Cinema Imperial (Sabadell), CineBaix (Sant Feliu de Llobregat), Oscar Tarragona (Tarragona), Sucre (Vic), Bogart (Vilafranca del Penedès).

L’estrena de la versió catalana d’aquests tres títols s’emmarca dins la campanya “Dóna corda al català”, una iniciativa de sensibilització per promoure i facilitar l’ús de la nostra llengua.

Podeu trobar més informació sobre les properes estrenes, les pel•lícules en cartellera i sobre cinema en català, doblat i subtitulat, al web http://www6.gencat.net/llengcat/cinema/agenda.htm.

En cas que vulgueu accedir a materials d’imatge, vídeo i àudio sobre aquestes pel•lícules i d’altres estrenes en català, podeu fer-ho des de l’adreça http://www8.gencat.net/llengcat/descarrega/

1  

Fitxers adjunts

Un Nadal amb tres pel·lícules de dibuixos animats en català (PDF)

Un Nadal amb tres pel·lícules de dibuixos animats en català (PDF)
PDF | 116