Dimecres 14 de desembre s’estrenarà la pellícula King Kong, que es podrà veure en versió catalana a 12 sales de Catalunya i una de Balears: Barcelona (Cinesa Heron City i Lauren Universitat), Granollers (Òscar), Manresa (Bages), Sabadell (Eix Macià), Vic (Vigatà), Girona (Albéniz i Òscar), Blanes (Lauren Costa Brava) Lleida (Rambla), Tarragona (Òscar), Terrassa (Segle XXI) i Palma de Mallorca (Multicines Porto Pi).

La preestrena de la versió catalana de la pel•lícula, organitzada per la Secretaria de Política Lingüística, amb el suport de Catalunya Ràdio i el diari Avui, tindrà lloc el dimarts 13 de juny, a dos quarts de deu del vespre, al cinema Comedia de Barcelona.

La preestrena es complementarà amb actes al carrer. Un presentador animador simularà la realització d’un càsting en què podrà participar el públic assistent a la preestrena.

La nova versió de King Kong està dirigida per Peter Jackson, guanyador de tres Oscar i director de la trilogia que ha fet història El senyor dels anells. Amb el seu particular estil, Jackson ha dut a la pantalla la seva visió d’un dels clàssics del cinema.

King Kong és una nova versió de l’emblemàtica pel·lícula estrenada per primer cop l’any 1933. La història, plena d’acció i emocions, explica el viatge d’un grup d’actors que van a rodar una pel·lícula en una illa prop de Sumatra.

 Allà trobaran l’enorme goril·la Kong, que s’enamorarà de la protagonista de la pel·lícula. Peter Jackson torna a explicar la tràgica història de la bella i la bèstia amb més intensitat i acció que mai, aconseguida  gràcies als efectes especials.

Els intèrprets principals d’aquesta versió són Naomi Watts i Adrien Brody. També hi apareixen Jack Black, Andy Serkis, Thomas Kretschmann, Colin Hanks, Kyle Chandler i Jamie Bell. La música és de Howard Shore.

L’estrena de la versió catalana de King Kong s’emmarca dins la campanya “Dóna corda al català”, una iniciativa de sensibilització per promoure i facilitar l’ús de la nostra llengua.

Podeu trobar més informació sobre les properes estrenes, les pel·lícules en cartellera, com Harry Potter i el calze de foc i Oliver Twist, i sobre cinema en català, doblat i subtitulat, al web http://www6.gencat.net/llengcat/cinema/agenda.htm.

En cas que vulgueu accedir a materials d’imatge, vídeo i àudio sobre aquesta pel·lícula i d’altres estrenes en català, podeu fer-ho des de l’adreça http://www8.gencat.net/llengcat/descarrega/.

 9 de desembre de 2005

1  

Fitxers adjunts

Nota PDF

Nota PDF
PDF | 1015