La directora del TERMCAT, Rosa Colomer, participarà com a ponent a la jornada Terminologia i Nomenclatura que tindrà lloc el dia 1 de desembre a Brusselles, organitzada pel Comitè Europeu de Normalització (CEN), per presentar l’experiència catalana en el camp de la normalització terminològica i de l’harmonització del llenguatge jurídic i administratiu al Govern de Catalunya.

Aquesta jornada, promoguda pel grup ADNOM (grup per al desenvolupament de la teminologia administrativa) en el marc del Comitè Europeu de Normalització, i amb el suport de la Comissió Europea, sorgeix de la necessitat assenyalada pels diversos governs de comunicar-se de manera més ràpida, adequada, transparent i propera als ciutadans. La trobada, doncs, vol aprofundir en la importància per als governs i les administracions, en una societat democràtica, d’utilitzar un llenguatge no ambigu, no discriminatori, planer, traduïble a altres llengües i permanentment actualitzat.

La jornada comptarà amb la presència d’experts en la matèria que exposaran experiències europees en l’àmbit de la normalització de la terminologia administrativa.

També estan previstes diverses taules rodones que culminaran en la redacció, com a resum final, d’una declaració conjunta adreçada als líders polítics europeus per promoure el progrés de les llengües en aquesta línia.

El TERMCAT és un organisme amb participació de la Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística, que s’encarrega de coordinar les actuacions terminològiques en llengua catalana.

Més informació a www.termcat.net.

 30 de novembre de 2005

1  

Fitxers adjunts

Nota PDF

Nota PDF
PDF | 157