El proper 24 de maig s’inaugurarà l’exposició fotogràfica Espanya i Portugal. Vint anys d’integració a Europa al Museu d’Història de Catalunya (Plaça Pau Vila, 3, 3a planta, Barcelona), a les 13 hores. Aquesta mostra està organitzada pel Patronat Català Pro Europa, el Museu d’Història de Catalunya i l’Asociación de Periodistas Europeos.

L’exposició, elaborada pel Ministeri d’Afers Exteriors i Cooperació, l’Asociación de Periodistas Europeos i la Fundació EFE amb motiu de la commemoració del vintè aniversari de la incorporació de Portugal i Espanya a les Comunitats Europees, compta amb el suport de la Direcció de Relacions Internacionals de l’Ajuntament de Barcelona, la Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona i la Secretaria de Relacions Internacionals de la Generalitat de Catalunya.

Ferran Mascarell, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, serà l’encarregat d’inaugurar l’exposició que comptarà amb la presència d’Anna Terrón, secretària general del Patronat Català Pro Europa i delegada del Govern a Brussel·les; Margarita Obiols, secretària de Relacions Internacionals de la Generalitat de Catalunya; Josep Ignasi Cuervo, quart tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona; Carles Ruiz, diputat de l’àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona; Miguel Angel Aguilar, comissari de l’exposició i president de l’Asociación de Periodistas Europeos, i Jaume Sobrequés, director del Museu d’Història de Catalunya.

La mostra fotogràfica es compon de més de 135 fotografies que, de manera cronològica, recorren la història d’Espanya i Portugal a la Unió Europea. Aquesta exposició ja s’ha presentat a Madrid i Brussel·les. En la seva estada a Barcelona, incorpora dates i elements clau per a Catalunya. També inclou 24 vinyetes realitzades per alguns dels més coneguts humoristes gràfics de la premsa espanyola, on s’aborden qüestions vinculades a la UE; un panell explicatiu sobre els vint anys de presència i activitat de Catalunya a la Unió Europea, el qual s’estructura en dues parts: la presència de Catalunya a Europa, i la tasca del Patronat Català Pro Europa i la delegació del Govern a Brussel·les per tal d’apropar Catalunya  a la Unió Europea; les portades dels principals diaris catalans, espanyols i portuguesos, que es van editar el dia després de la signatura del Tractat d’Adhesió el 12 de juny de 1985; un vídeo amb la notícia emesa per Televisió de Catalunya l’1 de gener de 1986 i un servei d’audio de Catalunya Ràdio amb els talls de veu de diverses personalitats que comenten la signatura del Tractat d’Adhesió d’Espanya a les Comunitats Europees (12 de juny de 1985).

Per a aquesta ocasió s’ha editat el catàleg Espanya i Portugal. Vint anys d’integració a Europa.

Fins al 22 de juliol de 2006, l’exposició podrà ser visitada al Museu d’Història de Catalunya, a Barcelona.

Aquesta exposició fotogràfica forma part del conjunt d’activitats que desplega el Patronat Català Pro Europa al voltant de la commemoració del vintè aniversari de l’Adhesió d’Espanya a les Comunitats Europees.

Acte:  Inauguració de l’exposició Espanya i Portugal. Vint anys d’integració a Europa     

 Dia:  dimecres, 24 de maig de 2006

Hora: 13 hores

Lloc:   Museu d’Història de Catalunya

           Plaça Pau Vila, 3, 3a planta, Barcelona

                               

Més informació:  Premsa i comunicació

      Tel. 93 567 29 93

      premsa@infoeuropa.org 

http://www.infoeuropa.org/catala/20anys/index.htm

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
DOC | 97