Per primera vegada, el Patronat Català Pro Europa ha organitzat un viatge a les institucions europees per als alumnes del Curs sobre la UE. El viatge, que ha comptat amb finançament del Parlament Europeu, va tenir lloc els dies 7 i 8 de novembre de 2005 i ha permès als alumnes conèixer de primera ma com funcionen les institucions comunitàries i, sobretot, prendre consciència de que la UE és un nivell d’administració més on es prenen decisions que afecten els ciutadans europeus.

El Patronat Català Pro Europaorganitza, juntament amb l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, i amb la col·laboració de l’Escola Diplomàtica i la Secretaria d’Estat d’Assumptes Europeus del Ministeri d’Afers Estrangers, el XXVIII Curs sobre la Unió Europea durant el darrer trimestre de 2005,

Els Cursos generals sobre la UE són organitzats anualment a Barcelona pel Patronat Català Pro Europa des de l’any 1982 amb l’objectiu de proporcionar un coneixement aprofundit del funcionament i les polítiques de la Unió Europea als agents econòmics, socials i professionals catalans, fent especial incidència en les qüestions de més actualitat com també en aquelles que afecten més directament Catalunya. Els cursos s’adrecen a titulats universitaris (o estudiants del darrer curs de la llicenciatura o la diplomatura) i a professionals amb experiència laboral equivalent en empreses, administracions públiques i institucions. Els alumnes que assisteixen al 80% de les sessions del curs obtenen un diploma atorgat pel Patronat Català Pro Europa, l’Escola d’Administració Pública de Catalunya i el Ministeri d’Afers Estrangers. Fins a l’actualitat, s’han diplomat més de 1 700 persones.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa XXVIII Curs sobre la UE

Nota de premsa XXVIII Curs sobre la UE
DOC | 381