El Patronat Català Pro Europa i l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya han decidit atorgar la primera edició del premi Reconeixement a la Trajectòria Europeista al periodista Jaime Arias, pel seu esforç i dedicació per contribuir a difondre la necessitat del projecte de construcció de la Unió Europea al llarg de la seva tasca professional.

La prestigiosa ploma de Jaime Arias sempre ha recollit, amb rigor i amb entusisme, tota notícia relacionada amb els afers europeus, sobretot des de l’adhesió d’Espanya a la Unió Europea, que enguany commemorem el seu vintè aniversari. Les seves paraules vers la política europea, la moneda comuna o les institucions europees sempre han despertat l’interès del lector.

Aquest guardó, decidit per unanimitat, s’ha creat amb l’objectiu de rendir homenatge a la trajectòria europeista d’una persona del món periodístic que hagi destacat per apropar al lector, l’oient o telespectador la informació europea.

El guardó de Reconeixement a la Trajectòria Europeista es lliurarà el 21 de juny, a Barcelona, i compta amb la col·laboració de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona i de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona.

El guardonat Jaime Arias Zimerman (Barcelona, 1922) és, actualment, conseller de direcció del diari La Vanguardia i columnista d’aquest en el que hi treballa des de fa més de quaranta anys escribint les seves cròniques i mitjà on ha ocupat diferents llocs de responsabilitat. Va iniciar la seva carrera professional l’any 1939 com a col·laborador de l’agència Mencheta. Va ser redactor i després secretari de redacció d’El Noticiero Universal (1941-1952). També va col·laborar a la revista Destino (1951) i al diari ABC (1953), corresponsal del diari Informaciones, cap de Relacions Públiques de Paramount Films i va dirigir el Diario femenino (1968-1969).

Adjuntem fotografia de Jaime Arias.

Més informació: Premsa i comunicació

               Tel. 93 567 29 93

                        premsa@infoeuropa.org 

1  

Imatges

7429.jpg

7429.jpg 1090