49 centres es beneficiaran de les ajudes que atorga el Consell Català de l'Esport


El Govern ha autoritzat avui el Consell Català de l'Esport a atorgar i tramitar subvencions per un import total de 28.634.100 euros per a dur a terme 49 actuacions relacionades amb la construcció i el condicionament de centres de tecnificació esportiva de Catalunya.

 L’autorització d’aquestes subvencions suposa un impuls important en l’aplicació del Pla director d'instal·lacions i equipaments esportius de Catalunya (PIEC) i, per tant, en la promoció de l’esport a Catalunya. Els centres subvencionats dediquen la seva activitat a la tecnificació esportiva, que és l’etapa de l’alt rendiment esportiu en la qual es du a terme la millora del nivell tècnic i competitiu dels esportistes. Aquesta etapa comença amb la selecció dels esportistes que en edat escolar presenten qualitats específiques que permeten preveure’n la seva projecció futura dins l’esport d’alt nivell, i acaba amb el seu pas a l’alt nivell.

El centre de tecnificació esportiva és una unitat sense personalitat jurídica, vinculat a una federació esportiva catalana i que ha se ser reconegut com a tal pel Consell Català de l’Esport.

El centre, que pot estar ubicat en una instal·lació pública o privada, està integrat per esportistes i personal tècnic i ha de disposar de mitjans materials que permetin els esportistes assolir els seus objectius individualitzats. En aquest sentit, ha de garantir que els esportistes que hi participen obtinguin una formació integral.

La concessió d’aquestes subvencions, amb finançament de l'Institut Català de Finances, completen les actuacions ja aprovades pel Govern de la Generalitat el mes de maig de 2005 dins el PIEC.

 Per altra banda, el PIEC preveu la construcció de 604 instal·lacions fins al 2011 repartides per tot el territori català, de les quals al voltant de 170 estaran enllestides abans del 2008. Els programes d’actuació del PIEC afectaran al conjunt de les 41 comarques catalanes i se’n beneficiaran més de 600.000 usuaris, un 10% dels ciutadans.

1  

Fitxers adjunts

Llistat d'actuacions del Pla de Tecnificació

Llistat d'actuacions del Pla de Tecnificació
DOC | 144