Acció Exterior i Unió Europea

Catalans de tot el món participaran per primer cop al Congrés de la Gent Gran

query_builder   4 octubre 2006 14:27

event_note Nota de premsa

Catalans de tot el món participaran per primer cop al Congrés de la Gent Gran

Francesc Soler i Rosanas fa més de cinquanta anys que no ha vingut a Catalunya. Com ell, altres catalans d'arreu del món tornaran a la terra dels seus orígens que no veuen des de fa molts anys per intervenir al Congrés de la Gent Gran. Hi seran presents per explicar a la resta d'avis la tasca de difusió de Catalunya que es fa a l'estranger.

Al Congrés de la Gent Gran hi assistiran 45 delegats de les Comunitats Catalanes de l’Exterior, que són les entitats civils que difonen la cultura catalana fora de Catalunya. Els delegats provenen d’entitats de diferents països i continents: Alemanya, Argentina, Austràlia, Brasil, Canadà, Colòmbia, Costa Rica, Cuba, Equador, França, Japó, Mèxic, Suïssa, Uruguai, Veneçuela i Xile.

La iniciativa ha estat possible gràcies al suport conjunt que el departament de Benestar i Família i el de la Presidència, a través de l’Àrea de Suport a les Comunitats Catalanes de l’Exterior, han donat als delegats que viuen a l’estranger per tal que puguin assistir al Congrés.

Avui les Comunitats Catalanes de l’Exterior (CCE) han esdevingut punts d’acollida per a catalans i catalanòfils residents a l’estranger i, alhora, àmbits d’informació i difusió de Catalunya a tot el món. Ara hi ha 114 centres i casals reconeguts com a CCE, que es reparteixen per 38 països dels cinc continents. El Programa de Suport a les CCE del Departament de la Presidència els ofereix col•laboració per ajudar a projectar el país a l’exterior.

1  

Imatges

Alguns dels representants de les Comunitats Catalanes de l'Exterior que participen al Congrés

Alguns dels representants de les Comunitats Catalanes de l'Exterior que participen al Congrés 332

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia