La Generalitat de Catalunya ha destinat un milió d'euros per reformar un total de set refugis de muntanya del territori català, una xifra que representa el 81 per cent del cost de les obres d'adequació d'aquests edificis.

Aquestes subvencions formen part de la convocatòria de reforma, ampliació o millora dels refugis de muntanya catalans, contemplada en la primera etapa del Pla director d’Instal·lacions i Equipaments esportius de Catalunya (PIEC), que finalitza el 2008 i que preveu la construcció d’una completa xarxa d’equipaments esportius i el seu condicionament.

 L’objectiu de la subvenció és dur a terme les obres necessàries per millorar les instal·lacions i serveis dels refugis catalans, tant els que són propietat d’entitats públiques locals com els que pertanyen a entitats privades sense ànim de lucre inscrites o amb seccions esportives adscrites al Registre d’entitats esportives de la Generalitat de Catalunya.

Dels 7 refugis que rebran els ajuts, 4 són de la demarcació de Lleida: refugi de Ventosa i Calvell (Vall de Boí), refugi de Colomina (la Torre de Cabdella), refugi de Vallferrera (Alins) i refugi de Restanca (Naut Aran). A Barcelona, es beneficiarà de la subvenció el refugi de Rebost (Bagà), a Girona el refugi d’Ulldeter (Setcases) i a Tarragona el refugi de les Clotes (Horta de Sant Joan).

Les entitats beneficiades han estat el Conselh Generau d’Aran, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, el Centre Excursionista de Catalunya i la Unió Excursionista de Catalunya. Els refugis xalet, els albergs de muntanya o els que siguin accessibles legalment amb vehicle privat no s’han inclòs dins la tipologia d’equipaments objecte de subvenció.

El refugi d’Ulldeter rebrà ajuts per un import de 178.200 euros, el refugi de Ventosa i Calvell, 42.600; el refugi de Colomina, 96.900; el refugi de Vallferrera, 392.300; el refugi de Rebost, 67.700; el refugi de les Clotes, 38.900, i el refugi de Restanca, 183.400.

1  

Fitxers adjunts

Els 7 refugis que rebran ajuts

Els 7 refugis que rebran ajuts
DOC | 11589