Empresa i Treball

Des del passat 1 de juliol més de 100.000 treballadors i treballadores catalans s'han beneficiat de la conversió dels seus contractes de temporal a fix

query_builder   20 desembre 2006 10:30

event_note Nota de premsa

Des del passat 1 de juliol més de 100.000 treballadors i treballadores catalans s'han beneficiat de la conversió dels seus contractes de temporal a fix

Entre el juliol i el novembre d’enguany 102.524 treballadors i treballadores catalans han passat de tenir un contracte temporal a un de fix, gràcies a l’impuls que ha suposat l’entrada en vigor el passat 1 de juliol de la reforma laboral, que es fixava com a objectiu combatre la temporalitat.

En un esmorzar informatiu que ha tingut lloc aquest matí a la seu del Departament de Treball el director general de Relacions Laborals, Salvador Álvarez, ha destacat que la reforma també ha tingut l’efecte d’estimular la contractació indefinida d’inici, que entre l’1 de juliol i el 30 de novembre d’enguany s’ha incrementat un 34,5% en relació al mateix període de l’any anterior. Per la seva banda, les conversions han experimentat, per efecte de la reforma, un increment del 57,8% en el mateix període.

Álvarez ha destacat que “Catalunya és la única comunitat autònoma que ha superat les 100.000 conversions de contractes” en els primers cinc mesos de reforma laboral.

De fet, els mesos anteriors a l’entrada en vigor de la reforma laboral ja es va començar a notar a Catalunya un augment de les conversions de contractes i de la contractació indefinida d’inici.

Així, entre els mesos de gener i novembre d’enguany s’han formalitzat a Catalunya 428.134 contractes indefinits, 204.839 dels quals van ser fruit de conversions de contractes anteriorment temporals, i la resta corresponen a persones que han obtingut una feina fixa només ocupar un nou lloc de treball. Aquestes xifres suposen un increment de la contractació indefinida del 56,6% respecte al període gener-novembre de l’any 2003 i del 25,2% respecte als onze primers mesos de 2005.

Cal recordar que la reforma laboral aprovada al Reial Decret Llei 5 / 2006 compta amb un Pla Extraordinari per estimular a les empreses a convertir contractes temporals en fixos. La principal mesura és la bonificació durant tres anys en la quota empresarial a la Seguretat Social de 800 euros anuals (66,67 euros mensuals). També hi ha bonificacions per a la contractació indefinida d’inici de joves menors de 30 anys, persones de més de 45 anys, discapacitats, i dones aturades o que reuneixin altres supòsits.

El passat mes de setembre el Departament va posar en marxa una campanya d’informació adreçada a més de 29.000 empreses catalanes amb una elevada temporalitat per informar-les dels supòsits sota els quals és lícit aplicar la contractació temporal, així com de les facilitats que posa la reforma laboral per a la conversió de contractes.

Malgrat que aquesta campanya era només informativa, 317 empreses han comunicat al Departament que ja han convertit de temporal a fix els contractes de 2.008 treballadors.

Finalment, les actuacions de la Inspecció de Treball en matèria de control del frau en la contractació temporal s’han intensificat enguany, amb un increment de les actuacions, les infraccions detectades, les multes imposades i el que és més significatiu, els contractes indegudament temporals convertits a indefinits. De fet, els 7.267 contractes temporals convertits a fixos de resultes de l’actuació de la Inspecció de gener a octubre no només doblen els convertits en el mateix període de 2005, sinó que superen amb escreix els 6.426 que es van convertir per aquesta via l’any passat.

Dimecres, 20 de desembre de 2006

1  

Fitxers adjunts

conversió contractes

conversió contractes
PDF | 36

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia