El Departament de Salut ha editat 150.000 tríptics i 4.000 pòsters per promoure la lactància materna

A Catalunya, el 48,3% de les mares alleten el seu fill fins al quart mes de vida del nadó, el 81% sols ho fa a l’inici i l’11,5% fins als 12 mesos, segons els resultats d’una enquesta portada a terme pel Departament a més de 1.200 mares.

De l’1 al 7 d’octubre, tindrà lloc la Setmana Mundial de Lactància Materna, durant la qual els diferents grups de suport a la lactància materna realitzaran un seguit d’activitats.

Hi ha evidència científica que la lactància materna és el millor mètode d’alimentació del nadó durant els primers mesos de vida.  A mitjans del segle XX,  hi va haver un descens progressiu de la prevalença de la lactància materna, possiblement atribuïble als canvis socioeconòmics i a l’augment de l’oferta de les fórmules de lactància artificial (LA).

L’any 2005, el Departament de Salut va signar un conveni amb UNICEF per promoure l’alletament matern. D’altra banda, el Departament ha elaborat amb la col•laboració d’UNICEF, pediatres i llevadores experts en el tema, un material per promoure la lactància materna a tota la població de Catalunya.

El tríptic Dóna el pit, dóna salut té l’objectiu d’aconseguir que la parella que vulgui tenir un fill s’informi i reflexioni sobre l’oportunitat de donar el pit i de conèixer que la llet materna és el millor aliment que li pot proporcionar al nadó. Igualment, s’ha elaborat el pòster amb el mateix lema. Tots dos materials es distribuiran als centres de salut, els centres de salut sexual i reproductiva, i els hospitals amb serveis maternoinfantils. 

Dins de la web del Departament s’ha creat un espai sobre lactància materna, on hi ha enllaços amb els apartats d’aquest tema que es troben al Protocol de seguiment de l’embaràs a Catalunya, Protocol d’assistència al part i al puerperi i d’atenció al nadó, dades del llibre d’indicadors de salut maternoinfantil  i grups de suport a l’alletament matern, a més d’enllaços d’interès amb altres webs de lactància materna.

1  

Fitxers adjunts

Dossier

Dossier
PPT | 1684