-Es reforça l’atenció domiciliària amb el suport post-alta -S’incrementa notablement el pla d’altes de sub-aguts i els recursos sociosanitaris

El Departament de Salut dedica enguany 32.123.859 euros al Pla Integral d’Urgències de Catalunya 2005-2006, el que representa un 19% d’increment respecte el pressupost de l’any anterior.

Els principals increments pressupostaris es dediquen al Pla d’altes sociosanitari (45% d’increment) i al Pla d’altes d’aguts i sub-aguts (23%), seguits del reforç del transport sanitari (11%).

Reforç de l’atenció domiciliària

Una de les novetats més destacades del PIUC d’enguany és el Pla de suport pos-alta, que reforçarà l’atenció domiciliària juntament amb el pre-alt de primària, atenció domiciliària de primària i PADES (Programa d’Atenció Domiciliària i Equips de Suport).

El reforç de l’Atenció domiciliària té per objectius millorar l’atenció al malalt fràgil i reduir el nombre de reingressos a l’hospital. Característiques com l’edat, el viure sol, la viduïtat recent, la presència de problemes socials, hospitalitzacions en els darreres mesos, patologia invalidant o síndromes geriàtriques són components que combinats defineixen el malalt fràgil.

El programa de suport post-alta és una acció nova que es portarà a terme en 10 hospitals i es preveu que atengui uns 1.200 pacients durant tot el període de vigència del PIUC.

Aquest programa es posa en marxa si, un cop valorats els criteris clínics i l’àmbit territorial, el pacient i el cuidador que se’n fa càrrec accepten el tractament a casa. L’equip de suport post-alta farà com a mínim una visita diària a domicili durant un període de temps que pot arribar als 15 dies.

1  

Fitxers adjunts

Dossier PIUC

Dossier PIUC
PPT | 330