Els hospitals catalans han atès un total de 63.201 urgències entre els dies 8 14 de febrerEl Telèfon Sanitat Respon (902 111 444) ha rebut 8.256 trucades entre els dies 9 i 15 de febrerEls casos de grip han continuat registrant una davallada aquesta última setmana Les trucades al 061 van ser 34.730 entre els dies 9 i 15 de febrer

A l’informe del Pla d’informació de les infeccions respiratòries agudes a Catalunya (PIDIRAC) s’ha evidenciat que pràcticament no s’han detectat aïllaments del virus de la grip. També reporten una normalització de la resta d’indicadors.

La demanda assistencial es manté a un nivell marcadament superior que el de la setmana de referència però s’aprecia una notable tendència a la baixa en els indicadors de l’activitat dels centres coordinadors d’urgències (061) i a l’Atenció Primària de Salut. També ha disminuït el nombre de consultes que s’han fet al telèfon de “Sanitat Respon” en relació a problemes que tenen relació amb les afeccions gripals.

Es manté una pressió moderada sobre els llits hospitalaris. L’índex d’ingressos d’urgències en relació al nombre d’urgències ateses es manté en un 5% per damunt dels índex de referència.

El Departament de Salut recomana que totes aquelles persones que es puguin veure afectades per un quadre gripal amb febre i tinguin símptomes lleus facin autocura i en cas de dubte consultin el seu metge de capçalera. En cas de precisar atenció mèdica fora de l’horari del seu centre, acudeixin o contactin amb els serveis d’urgències d’atenció primària. Cal recordar que per conèixer quin és el CAP més proper al seu domicili poden adreçar-se al telèfon d’informació sanitària permanent Sanitat Respon al 902 111 444.

1  

Fitxers adjunts

Dades sobre l'epìdèmia de la grip a Catalunya

Dades sobre l'epìdèmia de la grip a Catalunya
DOC | 725