El Govern de la Generalitat de Catalunya participa en l'organització de la Conferència Ministerial Euromed "Reforçar el rol de les dones a la societat" que té lloc aquesta setmana a Istambul (Turquia).

Les conclusions de la Conferència Euromed Dones Barcelona+10 (celebrada a la ciutat comtal el novembre de 2005) han estat el punt de partida per a iniciar els treballs d'aquesta Conferència Ministerial Euromed Dones.

Anna Terrón, secretària general del Patronat Català Pro Europa i delegada del Govern davant la UE, (que participa en el Comitè de les Regions en delegació del president de la Generalitat de Catalunya en funcions, Pasqual Maragall) ha assistit a aquesta Conferència Ministerial en delegació del president d’aquesta institució, Michel Delebarre.

Anna Terrón va ser la ponent del dictamen de la Comissió de Relacions Exteriors d’aquesta institució sobre la Comunicació de la Comissió sobre el “Desè aniversari de l’Associació Euromediterrània: un programa de treball per afrontar els reptes dels pròxims cinc anys”. Terrón és l’única representant del Comitè de les Regions que assisteix a aquesta trobada.

Entre d’altres personalitats, participaran en aquesta trobada ministerial: Benita Ferrero-Waldner, comissària europea de Relacions Exreriors i Política Europea de Veïnatge; Tuula Haatainen, ministra d’Afers Socials i Salut de Finlàndia i presidenta del Consell de Ministres de la Unió Europea; Nimet Çubukçu, ministra d’Estat de Dones i Afers Familiars de Turquia.

Al final de la Conferència, els ministres de la Unió Europea i MEDA aprovaran unes conclusions sobre el reforçament del rol de les dones a la societat.

Barcelona, 14 de novembre de 2006

1  

Fitxers adjunts

nota de premsa

nota de premsa
PDF | 302