El president Maragall ha rebut el Consell rector de Clade, el primer grup empresarial cooperatiu a Catalunya El cap de l’executiu català creu que aquesta iniciativa beneficia els valors de l’economia social i d’escala que promociona el Govern  

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha valorat positivament la creació a Catalunya del primer grup empresarial cooperatiu, Clade, que s’emmarca dins els objectius del Govern català per promocionar els valors de l’economia social i d’escala.

Pel cap de l’executiu català aquest projecte empresarial, constituït recentment, és un pas en la direcció adequada per consolidar un sistema cooperatiu multisectorial. El president Maragall ha traslladat aquestes consideracions als membres del Consell rector del Grup Clade, als quals ha rebut aquest matí, acompanyat del conseller de Treball i Indústria, Josep Ma. Rañé.

Els representants del Consell rector, per la seva banda, han presentant al president Maragall els objectius bàsics del Pla Estratègic 2005-2007 d’aquest grup empresarial i li han explicat les prioritats estratègiques en l’activitat del grup, com són la promoció d’habitatge de protecció oficial de lloguer, la distribució de productes culturals i d’oci,  l’impuls de les energies renovables i les activitats relacionades amb el medi ambient i el sector agroalimentari, entre d’altres.

 El Grup Clade està format per les cooperatives i societats laborals catalanes Abacus (llibres i material d’oficina), Ecotècnia (energies renovables), Grup Qualitat (promoció d’habitatges i espais comercials), La Fageda (sector alimentari), La Vola (serveis ambientals) i Telecsal (instal·lacions elèctriques). Les societats que formen aquest grup empresarial disposen d’una base social de quasi 500.000 socis i tenen prevista una inversió superior als 42 milions d’euros.

1  

Imatges

Un moment de la reunió del president amb el grup Clade. Foto: Jordi Bedmar

Un moment de la reunió del president amb el grup Clade. Foto: Jordi Bedmar 598