Direcció General de Comunicació

LA DIRECCIÓ GENERAL DE MITJANS AUDIOVISUALS DENEGA LA SOLLICITUD D'EMETRE A CINC TELEVISIONS LOCALS

query_builder   20 gener 2005 20:00

event_note Nota de premsa

LA DIRECCIÓ GENERAL DE MITJANS AUDIOVISUALS DENEGA LA SOLLICITUD D'EMETRE A CINC TELEVISIONS LOCALS

LA DIRECCIÓ GENERAL DE MITJANS AUDIOVISUALS DENEGA LA SOL•LICITUD D’EMETRE A CINC TELEVISIONS LOCALS

A més, ja ha sancionat una altra televisió que emetia teleporqueria; les dues accions tenen la voluntat d’acabar amb les emissores pirates

El Conseller en cap, Josep Bargalló, a instàncies de la Direcció General de Mitjans i Serveis de Difusió Audiovisuals, ha denegat la sol•licitud d’autorització d’emetre a cinc televisions locals, ja que no ha estat acreditat que emetessin des d’abans de l’1 de gener de 1995. Aquests cinc canals responen als títols de TV Reus (a nom de J. M. Borràs), Canal 22 TV (Twincomm, S.L),  Lleida TV (Chest Game S. L.), Elohim Alfa Omega TV (Associació Cultural Elohim Alfa Omega) i Mira’m TV (Digitel Quiero Sant Boi, S.L). En el cas que continuïn emetent, les cinc televisions seran tancades.

D’altra banda, a instàncies de la Direcció General, el Conseller en cap també ha dictat ja resolucions sancionadores contra una altra televisió que ocupava cinc canals i  emetia concursos fraudulents, tarot i pornografia. Els canals pels quals emetia la televisió sancionada, eren ocupats il•legalment per una programació emesa per l’entitat mercantil Infraestructuras y Gestión 2002 S. L.

Tant les denegacions com les sancions responen a la intenció de la Direcció General de Mitjans i Serveis de Difusió Audiovisuals de netejar l’espai elèctric de televisions pirates. La majoria d’aquests canals il•legals emeten teleporqueria. A les accions ja empreses, cal afegir que la Direcció General ha iniciat expedients sancionadors contra diverses televisions més, expedients que es resoldran en pocs mesos.

En el cas de les cinc resolucions sancionadores esmentades, s’imposa a Infraestructuras y Gestión 2002, S.L cinc multes de 600.000 euros cadascuna (3 milions d’euros en total), d’acord amb la Llei General de Telecomunicacions, del 3 de novembre de 2003. Per la mateixa infracció, s’imposa precintar els equips que formen les instal•lacions de les cinc emissores, que emetien pels canals 22, 28, 35 i 40 a Barcelona i 58 a Castellvell del Camp. A més, el representant legal de la societat expedientada serà multat amb 20.000 euros, també per cada emissora. (100.000 euros en total)

20 de gener de 2005

1  

Fitxers adjunts

Denegació cinc televisions locals

Denegació cinc televisions locals
DOC | 68

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia