El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Joaquim Nadal, i el president del consorci Localret, Pere Navarro, han signat aquest dijous un conveni de cololaboració per impulsar els projectes de telecomunicacions Banda Ampla Rural, Telefonia Mòbil (TM), Xarxa Oberta, i Millora i Impuls de les Radiocomunicacions (MIR). L'acord té una vigència de quatre anys i comptarà amb una aportació de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) de 850.000 euros anuals.

Amb aquest conveni la STSI i el consorci Localret, format per vuit-cents un municipis catalans juntament amb les entitats municipalistes per a promoure i supervisar el desenvolupament de noves xarxes de telecomunicacions, tenen la intenció d’impulsar les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i vetllar pel correcte desplegament de les diverses xarxes amb especial èmfasi en l’àmbit local. També pretenen promoure un desenvolupament equilibrat d’aquests serveis i xarxes en el conjunt del territori, de manera que es previngui la possibilitat d’una fractura digital de base territorial a Catalunya.

En relació a les xarxes de telecomunicacions el conveni subscrit entre el Govern i Localret fixa els terminis de col·laboració en el procés d'implantació de la Banda Ampla Rural, que desenvolupa actualment la STSI mitjançant el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI). Entre altres funcions Localret realitzarà un mínim de dues mostres anuals independents a tot el territori respecte a la qualitat del servei i satisfacció percebudes per part de les administracions locals amb investigacions de mercat quantitatives i qualitatives. L'acord signat avui també té com a objectiu l'extensió i millora de la Telefonia Mòbil (TM). Concretament la TM vol ajudar a ordenar el desplegament de la telefonia mòbil al territori, millorar la cobertura mitjançant les xarxes dels operadors mòbils seguint els plans del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç i proposar nous plans de serveis avançats per a l’administració, entre altres.

 Un altre dels programes inclosos en el conveni és l'anomenada Xarxa Oberta que pretén inventariar i posar en valor les canalitzacions, fibres i altres infraestructures de telecomunicacions que les administracions tenen entre els seus actius, per poder posar-los al servei dels ciutadans, empreses i altres administracions. Finalment, el pacte recull les accions del programa de Millora i Impuls de les Radiocomunicacions (MIR). El MIR té per missió promoure, difondre i desenvolupar projectes d'infraestructures, serveis i continguts basats en els sistemes de radiocomunicacions als municipis, tant per a la pròpia administració com per afavorir el desenvolupament del mercat. A tall d'exemple s'hi proposaran nous plans de serveis avançats per a l’administració basats en tecnologies sense fils i Televisió Digital Terrestre (TDT).

 7 de setembre de 2006

1  

Imatges

El conseller de la Presidència, Joaquim Nadal, i el president de Localret, Pere Navarro, rubriquen l'acord de col·laboració

El conseller de la Presidència, Joaquim Nadal, i el president de Localret, Pere Navarro, rubriquen l'acord de col·laboració 607