Direcció General de Comunicació

La Comissió Xarxa Natura 2000 arriba a un acord en la delimitació d'espais

query_builder   10 gener 2006 12:15

event_note Nota de premsa

La Comissió Xarxa Natura 2000 arriba a un acord en la delimitació d'espais

Ahir al vespre els secretaris generals del conseller primer, Xavier Vendrell; de PTOP, Carmina Llumà; de Treball i Indústria, Antoni Fernández; del DARP, Josep Pau, i de Medi Ambient i Habitatge, Genoveva Català, delegats pels seus respectius consellers per a l’elaboració d’una proposta de delimitació de les zones que han de ser proposades a la Comissió Europea com a Xarxa Natura 2000, van donar per finalitzats els seus treballs.

Després de setmanes de treballs els cinc secretaris generals, coordinats pel secretari general del conseller primer, varen arribar a un acord en la delimitació dels espais. A més, aquest equip, amb el suport d’altres alts càrrecs i tècnics dels esmentats departaments, també va acordar els plans d’usos d’aquests espais així com les compensacions econòmiques que hauran de percebre les persones afectades per aquesta figura de preservació del territori.

Per a Xavier Vendrell “aquest és un acord històric que ha de possibilitar la compatibilització del desenvolupament econòmic i el desenvolupament de les infraestructures, amb respecte al nostre patrimoni natural i la nostra biodiversitat”. Durant les properes setmanes els tècnics dels departaments acabaran de polir aquests treballs per tal que, abans de final de mes, els secretaris generals puguin reunir-se amb els respectius consellers per elevar-los la proposta. Un cop aquesta tingui el vistiplau d’aquests cinc consellers i del titular d’Economia i Finances, la proposta serà posada a exposició pública, previsiblement el mes de febrer, per ser tramesa a Brussel·les el mes de març. En aquest sentit Vendrell confia que “Europa valori l’esforç que s’ha fet des de Catalunya per trobar la fórmula per protegir la gran biodiversitat que tenim, sense que això comporti un impacte negatiu sobre el desenvolupament econòmic, especialment de les nostres zones rurals”.

10 de gener de 2006

1  

Fitxers adjunts

La Comissió Xarxa Natura 2000 arriba a un acord en la delimitació despais

La Comissió Xarxa Natura 2000 arriba a un acord en la delimitació despais
PDF | 92

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia