El Consell Executiu ha aprovat avui la creació de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central i de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran. Ambdues passen de ser subdelegacions a delegacions, i d’aquesta manera s’aprofundeix en la descentralització de l’administració catalana i s’acosta encara més al territori.
 
Amb aquests canvis, la Delegació del Govern a la Catalunya Central comprendrà les comarques de l’Anoia, el Bages, el Berguedà, Osona i el Solsonès. Per la seva banda, la Delegació a l’Alt Pirineu i Aran inclourà era Val d’Aran, l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà.
 
Així, la Delegació Territorial del Govern a Barcelona comprendrà les comarques de l'Alt Penedès, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental; la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a Lleida inclourà les comarques de les Garrigues, la Noguera, el Pla d'Urgell, la Segarra, el Segrià i l'Urgell. Finalment, la Delegació Territorial del Govern a Girona passarà a tenir les comarques de l'Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, Pla de l'Estany, Ripollès i la Selva.
 
Al capdavant de les dues noves Delegacions Territorials hi haurà un delegat o delegada amb rang orgànic de director general, i mentre el Govern no determini les disposicions d'estructura, les noves delegacions disposaran dels mitjans que tenien les subdelegacions territorials del Govern a la Catalunya Central i a l’Alt Pirineu i Aran, i rebran de les delegacions territorials del Govern de la Generalitat a Barcelona, Girona i Lleida el suport material i tècnic que els sigui necessari.
 
Els que fins ara eren subdelegats a aquestes dues demarcacions passen a ser els delegats territorials. Així, Josep Ramon Mora i Villamate és el nou delegat del Govern a la Catalunya Central, i Víctor Orrit i Ambrosio és el nou delegat del Govern a l’Alt Pirineu i Aran.