.Les inversions aprovades avui estan valorades en 72,9 milions d'euros

.Es construiran quatre noves escoles a l'Hospitalet de Llobregat, La Llagosta, a Sant Boi Llobregat i Cunit, i dos Instituts, un a Cerdanyola del Vallès i un altre a Begues

.El Departament d'Educació també ha impulsat la construcció d'un pavelló poliesportiu a Collbató

El Govern ha donat avui un nou impuls a la imprescindible renovació del parc escolar de Catalunya. D’acord amb els objectius de garantir el recursos necessaris per a una educació pública de qualitat, el Govern ha aprovat un paquet d’inversions destinat a la construcció de sis nous centres escolars i l’ampliació o reforma de 18 d’escoles i instituts ja existents. La inversió total és de 72,9 milions d’euros.
 
Nous centres a Cerdanyola, Hospitalet de Llobregat i Sant Boi de Llobregat
 
Concretament, el Govern ha aprovat la construcció de tres noves escoles d’infantil i primària i d’un institut de secundària. El Govern destinarà 6,1 milions d’euros a la construcció de l’IES Els Gorgs a Cerdanyola del Vallès. El centre, que comptarà amb dues línies d'ESO i dues de batxillerat, estarà enllestit en un termini màxim de 15 mesos.
 
A l’Hospitalet de Llobregat, el CEIP La Marina Nova tindrà capacitat per a dues línies d’educació infantil i primària. Les obres tindran un termini màxim d’execució d’un any i suposaran una inversió de 4,5 milions d’euros, la mateixa quantitat i temps que els destinats a la construcció del nou CEIP Joan Maragall de La Llagosta. Aquest centre també disposarà de dues línies d'educació infantil i primària.
 
Per últim, el Govern invertirà 4 milions d'euros en la construcció del CEIP Antoni Gaudí de Sant Boi de Llobregat, d'una línia d'educació infantil i primària, amb un termini d'execució de 12 mesos.
 
Solars per un institut a Begues i una escola a Cunit
 
Aquestes actuacions, que comptaran amb una inversió total de 72,9 milions d’euros, se sumen a la construcció de dos centres més a Begues i Cunit, ja que el Consell Executiu també ha acceptat la cessió gratuïta dels dos solars en què s’hi edificaran.
 
En el primer cas, el Govern accepta la cessió d'un terreny situat al Sector Mas Pasqual - Camí Ral del municipi de Begues, de 12.345 metres quadrats de superfície, per a ser destinat a un Institut d'Educació Secundària.
 
En el segon cas, accepta la cessió gratuïta d'un solar de 8.000 metres quadrats situat a l'avinguda Roca Plana del municipi de Cunit per a ser destinat a Centre d'Educació Infantil i Primària.
 
Millores en 18 centres
 
D’altra banda, el Consell Executiu també ha aprovat diverses actuacions de millora i ampliació en 18 centres educatius de tot Catalunya, amb una inversió total de 53.850.000 euros.
 
El detall de les actuacions és el següent:
 
  • Arenys de Mar (el Maresme) - CEIP Joan Maragall: ampliació a tres línies d'educació infantil i primària, amb un import de 7,5 milions d’euros i un termini d'execució de 12 mesos.
 
  • Badalona (el Barcelonès) – Escola Oficial d’Idiomes: reforma de les instal·lacions, amb un import d'1.750.000 euros i un termini d'execució de 12 mesos.
 
·        Barcelona (el Barcelonès) - CEIP Pare Poveda: ampliació a dues línies d'educació infantil i primària, amb un import de 2.850.000 euros i un termini d'execució de 15 mesos.
 
·        Barcelona (el Barcelonès) - CEIP Catalonia: ampliació a dues línies d'educació infantil i primària, amb un import de 2,5 milions d’euros i un termini d'execució de 18 mesos.
 
·        Barruera - Vall de Boí (l’Alta Ribagorga) - CEIP La Vall de Boí: ampliació a quatre unitats d'educació infantil i primària, amb un import de 450.000 euros i un termini d'execució de 8 mesos.
 
·        Bellver de Cerdanya (la Cerdanya) - CEIP Mare de Déu del Talló: ampliació a una línia d'educació infantil i primària, amb un import de 2,9 milions d’euros i un termini d'execució de 18 mesos.
 
·        Gandesa (Terra Alta) - CEIP Puig i Cavaller: ampliació a dues línies d'educació infantil i primària, amb un import de 3 milions d'euros i un termini d'execució de 12 mesos.
 
·        Manresa (el Bages) - IES Lacetània: ampliació a tres línies d'ESO i tres línies de batxillerat, amb un import de 5 milions d’euros i un termini d'execució de 14 mesos.
 
 
·        Marçà (el Priorat) - CEIP Anicet Villar: ampliació a quatre unitats d'educació infantil i primària, amb un import d'1 milió d'euros i un termini d'execució de 9 mesos.
 
·        Monistrol de Montserrat (el Bages) - CEIP Sant Pere: adequació a una línia d'educació infantil i primària, amb un import de 650.000 euros i un termini d'execució de 12 mesos.
·        Roda de Ter (Osona) - CEIP Mare de Déu de Sol del Pont: ampliació a dues línies d'educació infantil i primària, amb un import de 4,6 milions d’euros i un termini d'execució de 18 mesos.
 
·        Roquetes (el Baix Ebre) - IES Roquetes: ampliació de quatre aules d'educació infantil i primària, amb un import de 600.000 euros.
 
·        Sant Andreu de la Barca (el Baix Llobregat) - IES Palau: ampliació a quatre línies d'ESO i tres de batxillerat i cicles formatius, amb un import de 7,5 milions d’euros i un termini d'execució de 20 mesos.
 
·        Sant Vicenç dels Horts (el Baix Llobregat) - CEIP La Vinyala: ampliació a dues línies d'educació infantil i primària, amb un import de 3.850.000 euros i un termini d'execució de 16 mesos.
 
·        Tarragona (el Tarragonès) - IES Vidal i Barraquer: ampliació a quatre línies d'ESO i tres de batxillerat i cicles formatius, amb un import de 7,4 milions d’euros.
 
·        Torelló (Osona) CEIP Vall de Ges: ampliació a una línia d'educació infantil i primària, amb un import de 3,1 milions d’euros i un termini d'execució de 16 mesos.
 
·        Tortosa (el Baix Ebre) - IES Ebre ampliació: ampliació a quatre línies d'ESO i tres de batxillerat i cicles formatius, amb un import d'1,2 milions d’euros.
 
·        Vic (Osona) -IES Jaume Callís: adequació a quatre línies d'ESO i quatre de batxillerat, amb un import de 4.750.000 euros i un termini d'execució de 22 mesos.
 
Pavelló Poliesportiu a Collbató
 
Així mateix, el Departament d'Educació ha signat un conveni amb l'Ajuntament de Collbató per a la construcció d'un pavelló poliesportiu al municipi. L’equipament s’alçarà en un solar annex a la SES (Secció d'Educació secundària) de Collbató, atès que aquest centre no té gimnàs i que també serà utilitzat pel municipi, fora de l'horari lectiu.
 
El pavelló suposarà una inversió total per part del Govern de 751.410 euros, dels quals n’aportarà 150.000 l'any 2007 i 601.410 el 2008. La resta de l'import del cost total del pavelló la cobreix l'Ajuntament de Collbató.