El Govern ha aprovat avui destinar una subvenció de 1.817.276 euros a la construcció de l’edifici definitiu del Centre d’Educació Infantil i Primària (CEIP) Ametllers de Sant Joan de Vilatorrada (el Bages), a través d’un conveni de col·laboració subscrit entre el Departament d’Educació i l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada. Aquesta actuació permetrà, entre d’altres, la substitució de dos mòduls prefabricats en funcionament des d’aquest curs. El centre donarà servei a dues línies d’educació infantil i de primària.
 
D’altra banda, el Govern ha acceptat la cessió gratuïta d’un solar de 10.030 metres quadrats de superfície, situat al Passeig del Pitort, 198-202 de Castelldefels (Baix Llobregat), destinat a la construcció d’un Institut d’Educació Secundària (IES) al municipi, que comptarà amb tres línies d’educació secundària i diversos espais per serveis educatius dirigits a d’altres centres del municipi. Es preveu que aquest centre entri en funcionament el curs 2009-2010 i que, per tant, l’encàrrec del projecte es faci durant aquest any.
 
A més d’aquestes actuacions, el Consell de Govern ha aprovat les obres de reforma i ampliació de les instal·lacions del CEIP el Roser de Sudanell (el Segrià), per un import de 401.515 euros.
 
Reforma de l’Escola Oficial d’Idiomes de la Seu d’Urgell
 
El Departament d’Educació signarà un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de la Seu d’Urgell (l’Alt Urgell) perquè aquest dugui a terme les obres de reforma de l’Escola Oficial d’Idiomes del municipi, segons ha aprovat també avui el Consell de Govern. L’escola, que funciona des del 2003 però que està ubicada en un edifici molt antic pendent de reforma, rebrà una dotació de 573.186 euros del Departament d’Educació, i per mitjà del consistori, per a afrontar les obres d’adequació de l’edifici durant els propers dos anys.