.La connexió a la xarxa d'aigües Ter Llobregat dels municipis de Gelida, Castellví de Rosanes i Sant Llorenç d'Hortons a la xarxa d'Aigües Ter-Llobregat permetrà resoldre els seus problemes de subministrament, sobretot a l'estiu

.El Govern millorarà també la garantia d'abastament d'aigua a Cardedeu amb la construcció d'un nou dipòsit

El Govern ha impulsat els tràmits necessaris per a resoldre els problemes d’abastament d’aigua potable a Castellví de Rosanes, Gelida i al nucli de Sant Joan Samora (al municipi de Sant Llorenç d’Hortons) amb l’execució de les obres necessàries per a la connexió d’aquests municipis a la xarxa regional d’Aigües Ter-Llobregat.
 
Les poblacions citades han patit durant els darrers estius una situació molt delicada pel que fa a l’abastament d’aigua com a conseqüència de l’esgotament dels pous actuals que es produeix durant els mesos més secs de l’any. Aquesta situació comporta la necessitat d’establir mesures extraordinàries de limitació del consum durant l’estiu. Per aquest motius i per evitar aquest tipus de situacions de dèficit de recurs, el Govern ha declarat avui la urgència de l’ocupació dels béns i drets afectats per executar les obres del projecte de connexió al sistema Ter Llobregat amb els municipis de Castellví de Rosanes, Gelida i Sant Llorenç d’Hortons.
 
Aquesta actuació consistirà en les obres de construcció d’una xarxa de canonades amb una longitud total de 14,4 km, que tindrà el seu origen en el nou dipòsit de Masquefa i que arribarà als municipis esmentats. El pressupost estimat per aquesta actuació és de 1.873.862 euros i s’estima que la població beneficiada sigui d’unes 7.000 persones.
 
Millora de subministrament d’aigua a Cardedeu
 
El Govern ha impulsat també l’execució de les obres necessàries per la construcció d’un nou ramal i dipòsit de regulació de 6.000 m3 de capacitat situat al terme municipal de Cardedeu per garantir el subministrament d’aigua en aquest municipi.
 
Cardedeu, a més d’absorbir part de l’important creixement que hi ha hagut en el conjunt de l’àrea metropolitana, ha viscut durant els darrers estius situacions difícils com a conseqüència de la manca de capacitat de regulació de les instal·lacions existents. Aquest problema ha comportat la necessitat d'establir mesures extraordinàries de limitació del consum durant l'estiu.
 
Per tot això, el Govern ha declarat avui la urgència de l’ocupació dels béns i drets afectats per executar les obres del projecte de construcció d’un nou dipòsit de regulació de 6.000 m3 a Cardedeu, d’un ramal de connexió de 300 mm de diàmetre des de la conducció existent al nou dipòsit, d’una canonada que anirà des del nou dipòsit fins la xarxa de distribució d’aigua potable de Cardedeu i d’una conducció de desguàs des del nou dipòsit fins la riera de Vallforners. El pressupost estimat per aquesta actuació és de 1.126.997 euros.