La Comissió de Govern de Política Territorial ha aprovat avui declarar l'ocupació urgent dels béns i drets afectats per les obres corresponents a sis actuacions de millora a la xarxa viària catalana. Aquests projectes significaran una inversió total de 8,7 milions d’euros i tenen com a objectiu principal augmentar la fluïdesa i seguretat del trànsit en diverses carreteres de Ponent, de l’Àmbit Metropolità i de les Comarques Gironines.
 
Millora de la B-100 entre Montmaneu i Sant Guim de Freixenet
 
La Generalitat ha impulsat la millora de la B-100 entre Montmaneu i l'entroncament amb l’LV-1005, la carretera de Sant Guim de Freixenet a Sant Ramon. Aquesta actuació permetrà reduir el nombre de vehicles que circulen dins el nucli urbà de Sant Guim en direcció a l’Eix Transversal, així com millorar la seguretat en la conducció. Es preveu que les obres, amb un pressupost de 3,7 milions d’euros, s’iniciïn durant el primer trimestre de 2007 i tinguin una durada de 7 mesos.
 
En els primers 900 metres de l’actuació a Montmaneu, se suavitzaran revolts i s’eixamplarà la carretera, que passarà dels 6 metres actuals als 9 metres. A continuació, es formarà una variant del traçat de la carretera per tal de millorar les condicions per a la conducció i es construirà una nova intersecció amb la carretera de Sant Guim de la Rabassa.
 
Aquesta modificació del traçat tindrà una longitud d’uns 900 metres fins a enllaçar novament amb la carretera B-100 actual mitjançant una rotonda de 40 metres de diàmetre exterior, que connectarà amb Sant Guim de Freixenet i els seus polígons industrials al nord i amb el barri de la Tallada. A partir d’aquest punt, es formarà un tram de nova construcció cap a l'est, de 2 quilòmetres, fins a enllaçar amb l’LV-1005.
 
Nou accés des de Sant Celoni a la C-35
 
El projecte de nou accés des de Sant Celoni a la C-35 consisteix en la construcció d’un nou vial per tal de millorar la connectivitat en aquest punt. Les obres suposaran la formació d’un nou pas inferior sota la línia del ferrocarril, així com els ramals necessaris per a les incorporacions i sortides de la C-35 i per connectar-lo amb el pas inferior ja existent. D’aquesta manera, l’accés actual, ara de doble sentit, quedarà en el futur per al sentit d’accés al nucli de Sant Celoni des de la C-35. El nou pas tindrà una amplada de 9 metres –amb dos carrils de circulació–, una longitud de 40 metres i una alçada de 6,3 metres. Aquesta actuació compta amb pressupost d’uns 2,3 milions d’euros i està previst que les obres comencin durant el primer trimestre de 2007, amb un termini d’execució de 10 mesos.