.S'accepten les cessions gratuïtes de vuit terrenys destinats a equipaments escolars de tot Catalunya a la Roca del Vallès, Corbera de Llobregat, Salou, Llagostera, Vilanova del Vallès, Alella, Almenar i Roses

.S'aprova una inversió de més de 4 milions d'euros pel nou CEIP de Cerdanyola del Vallès

.Impuls a la construcció d'un Centre d'Educació Especial a Berga

El Govern ha iniciat els tràmits per a la construcció d’un total de sis nous Centres d’Educació Primària (CEIP) i d’un Institut d’Educació Secundària (IES), i ha aprovat diverses actuacions més que fan referència a obres d’ampliació o adequació d’altres centres. En la majoria dels casos, el Govern ha aprovat l’acceptació de les cessions gratuïtes de terreny que han de permetre iniciar el procés de construcció dels nous centres escolars.
 
En total, de cara a iniciar les obres de construcció, adequació o ampliació de tots aquests centres, el Govern preveu reservar més de 25 milions d’euros dels seus pressupostos.
 
Acceptació de terrenys per a la construcció de CEIPS
 
·        La Roca del Vallès (Vallès Oriental): CEIP Mogent, que comptarà amb dues línies d’educació infantil i primària i les obres del qual tindran un pressupost de 3.778.236 euros.
·        Corbera de Llobregat (Baix Llobregat): CEIP de tres línies amb un pressupost estimat de 2.340.000 euros.
·        Salou (Tarragonès): CEIP de Salou II, que comptarà amb dues línies d’educació infantil i primària i es construirà amb tecnologia industrialitzada, modalitat que integra elements d’estructura estàndards que permet agilitzar-ne el seu procés. El pressupost és de 4.563.500 euros.
·        Llagostera (Gironès): CEIP que comptarà amb dues línies d'educació infantil i primària i que es construirà amb tecnologia industrialitzada.
·        Vilanova del Vallès (Vallès Oriental): IES de Vilanova del Vallès, que comptarà amb tres línies d'educació secundària i dues línies de batxillerat.
·        Alella (Maresme): CEIP d'Alella, comptarà amb dues línies educació infantil i primària i es construirà amb tecnologia industrialitzada.
·        Almenar (Segrià): CEIP que comptarà amb dues línies educació infantil i primària i es construirà amb tecnologia industrialitzada.
 
Acceptació de terrenys per a ampliació:
·        Roses: Ampliació de l'IES Cap Norfeu a tres línies d'educació secundària i dues línies de batxillerat. El projecte està actualment en fase de redacció.
 
Un total de 4,7 milions d’euros a dos CEIP més
 
El Govern també ha aprovat avui destinar un total de 4.090.500 euros per a la nova construcció d’un CEIP a Cerdanyola del Vallès (Vallès Oriental), en compliment del conveni subscrit amb l’ajuntament de la localitat. El nou CEIP comptarà amb dues línies d'educació infantil i primària i de cara a l’exercici 2008, hi ha prevista una inversió de 3,9 milions d’euros. En aquest sentit, també s’ha aprovat destinar 684.284 euros, 342.142 dels quals dins l’exercici del 2008, al CEIP Cabanes (Alt Empordà), en aquest cas, per a les obres d’adequació i ampliació de dues aules i una biblioteca.
 
Impuls a un nou Centre d’Educació Especial de Berga
 
Finalment, el Govern ha acordat destinar 2.543.059 euros a la construcció d’un Centre d’Educació Especial a Berga, en el marc del conveni signat entre el Departament d’Educació i el consistori. Aquest acord és la continuació del que ja es va formalitzar l'any 2006. De l’import aprovat, durant l’exercici de 2008 s’hi destinaran 2.243.059 euros.