El Govern ha aprovat avui invertir un total de 50.913.944 euros en diverses actuacions de remodelació i ampliació de tres centres hospitalaris catalans: l’Hospital de Terrassa, l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, i el Parc Sanitari Pere Virgili. Les tres actuacions s’acordaran en el marc de tres convenis de col·laboració que el Departament de Salut i el Servei Català de la Salut signaran amb el Consorci Sanitari de Terrassa, amb el Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i amb el Parc Sanitari Pere Virgili, respectivament.
 
Aquestes actuacions s’emmarquen en el pla d’inversions per a la millora de les infraestructures, l’accessibilitat i la qualitat dels serveis que el Govern ha dut a terme de manera continuada seguint les línies marcades pel nou mapa sanitari, sociosanitari i de salut pública.
 
Segons els convenis previstos amb el Consorci Sanitari de Terrassa i amb el Consorci Sanitari de l’Alt Penedès, el Govern finançarà amb 36.729.298 euros les obres de remodelació i ampliació de les instal·lacions de l’Hospital de Terrassa i amb 7.678.636 euros la millora de les instal·lacions de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, una inversió que inclou les obres d’ampliació, la renovació dels sistemes d’informació i la digitalització de radiologia i d’altres equipaments. Pel que fa al conveni amb el Parc Sanitari Pere Virgili, el Govern destinarà 6.506.010 euros a finançar les obres de construcció d’un edifici sociosanitari de 147 llits.
 
Aprovada la inversió de 3,6 milions d’euros en obres a CAP, consultoris locals i per a nous vehicles per a urgències
 
El Govern invertirà un total de 3.618.677 euros en diverses actuacions destinades a la millora de l’atenció sanitària i de les instal·lacions de dos Centres d’Atenció Primària (CAP) i de dos consultoris locals. Concretament, hi ha prevista una inversió de 2.022.154 euros per finançar les obres de construcció d'un CAP al barri de la Llàntia de Mataró a través de la signatura d'un conveni amb l'Ajuntament de Mataró, i una inversió de 728.919,08 euros per finançar les obres d'ampliació del CAP de Sort, a través de la signatura d'un conveni amb l'Ajuntament de Sort.
 
A més a més, el Govern invertirà 777.603,88 euros a finançar les obres del consultori local de Santa Cristina d’Aro a través d’un conveni amb l'Ajuntament respectiu i ha aprovat una subvenció de 90.000 euros per a l'Ajuntament d'Ivars d'Urgell per finançar les obres de construcció i equipament del consultori local Vallverd del municipi. D’altra banda, es destinaran 1.442.400 euros a l'Institut Català de la Salut per a l'arrendament de 96 vehicles per a l'atenció continuada i urgències d'Atenció Primària.