.El projecte permetrà reordenar el trànsit i afavorir la seguretat viària a l'actual encreuament entre la carretera BV-5023 i l'accés a l'autopista

.Els treballs suposaran una inversió d'1,8 milions d'euros i començaran la primavera vinent, amb un termini de cinc mesos

El Govern ha iniciat avui els tràmits per impulsar les obres de millora de l’enllaç de la sortida de la carretera C-32 a Premià de dalt que permetran millorar la seguretat viària d’aquest tram i reordenar el trànsit de la zona.
 
L’actual sortida cap als municipis de Vilassar de Dalt, Premià de Dalt, Premià de Mar i Cabrils de l’autopista C-32 té, a continuació de les casetes de peatge, un encreuament en forma de “T” amb la carretera BV-5023. A poca distància d’aquesta intersecció, a la mateixa carretera, hi ha una rotonda el·líptica d’accés a un parc aquàtic que registra un alt volum de trànsit a l’època estival.
 
Per tal d’afavorir la seguretat i fluïdesa viàries en aquesta zona, la Generalitat ha previst substituir l’actual intersecció amb la BV-5023 per una rotonda i millorar les entrades i sortides de l’autopista mitjançant carrils segregats per als moviments a la dreta. Avui el Govern ha donat impuls a aquesta actuació, amb l’aprovació de l’ocupació urgent dels béns i drets afectats per les obres.
 
Els treballs estan actualment en fase de licitació per un import d’1,8 milions d’euros. Es preveu que les obres comencin la primavera vinent i tinguin una durada de cinc mesos. Aquesta actuació s’emmarca en un conveni de col·laboració entre la Generalitat, la Diputació de Barcelona, la concessionària de l’autopista C-32 (Acesa) i els Ajuntaments de Premià de Dalt, Cabrils, Premià de Mar i Vilassar de Dalt pel seu finançament.
 
Característiques del projecte
 
La nova rotonda tindrà 56 metres de diàmetre i una calçada anular de 8 metres, formada per dos carrils de 4 metres d’amplada. Aquest giratori comptarà amb tres ramals d’accés i connectarà amb l’actual rotonda ovalada situada a l’inici del nucli urbà de Premià de Dalt. En el tram entre ambdues rotondes s’ampliarà la secció de la carretera, que passarà de dos a quatre carrils. Els sentits de circulació estaran separats per una mitjana de 3 metres.
 
Les obres inclouran la pavimentació, l’enjardinament de l’espai urbà, la il·luminació de la rotonda i dels nous ramals, així com la millora del drenatge i la renovació de la senyalització i les barreres de seguretat.