.Aquest nou equipament millorarà la vida dels interns i les condicions laborals dels treballadors penitenciaris

.Les obres de construcció han acabat aquest mes d'abril

El Govern ha encarregat a l’empresa pública Gestió d'Infraestructures, SA (GISA) l’adjudicació del contracte de suport a la posada en marxa del Centre Penitenciari Brians-2, que està previst que entri en funcionament a principis de juny. Les obres s’han encarregat a la societat CAT Desenvolupament de Concessions Catalanes SA per un import de 883.985 euros i el període de finalització abasta, com a màxim, fins el 31 de desembre.
 
Aquest encàrrec de suport es deu a la complexitat que implica la construcció d’un centre penitenciari, tant pels espais, com pels equipaments i els mitjans de què estan dotats aquests tipus d’establiments. Per això, és necessari fer una sèrie d’actuacions de caràcter tècnic que no queden incloses en el contracte principal genèric previst en la construcció del nou centre penitenciari.
 
Les obres del Centre Penitenciari de Brians-2, ubicat a Sant Esteve Sesrovires, es van iniciar el mes d’abril de l’any 2005. La construcció es va adjudicar el setembre de l’any 2002 a la UTE Costas-Gómez &GPO& PROINTEC. El Centre Penitenciari ocupa una superfície de quasi 400.000 metres quadrats, dels quals 95.000 són superfície construïda. Brians-2 està preparat per acollir unes 1.500 persones.
 
Brians-2 començarà a funcionar al juny
 
El nou Centre Penitenciari Brians II està previst que comenci a funcionar a principis del proper mes de juny. Les obres de construcció del nou equipament han finalitzat aquest mes d’abril, i en aquest moment, s’estan executant els repassos finals previs a la posada a disposició del Departament de Justícia dels diferents edificis i instal·lacions. Pel que fa als sistemes de seguretat, el pròxim 30 de maig es preveu que estiguin del tot enllestits.
 
L’obertura d’aquest centre millorarà la vida dels interns i les condicions laborals dels treballadors penitenciaris perquè disminuirà la massificació que actualment estan suportant les nou presons que hi ha a Catalunya, com a conseqüència del creixement continuat de la població reclusa.