La Comissió de Govern de Política Territorial ha declarat avui la urgent ocupació dels béns i drets afectats per les obres de tres projectes de millora a la xarxa viària, que suposaran una inversió de prop de 70 milions d’euros. Entre aquestes actuacions, cal destacar la millora de la C-17 al seu pas per Montcada i Reixac, un projecte ambiciós per tal d’integrar aquesta infraestructura en el seu entorn urbà i incrementar la seguretat i la fluïdesa del trànsit. La Comissió ha declarat també l’ocupació dels béns afectats per les obres de la variant d'Esterri i València d'Àneu i de millora de traçat de la carretera C-59 a Castellterçol (Vallès Oriental).
 
 
Millora de la C-59 a Castellterçol
 
Finalment, la Comissió de Govern de Política Territorial ha declarat avui l’ocupació dels béns i drets afectats per les obres de millora del traçat de la carretera C-59 al terme municipal de Castellterçol. Els treballs, adjudicats per un import de 2,9 milions d’euros consistiran principalment en la construcció d’un nou pont sobre la riera de la Fàbrega. Es preveu que s’iniciïn l’estiu vinent i tinguin un termini d’execució de 10 mesos.
 
La C-59 comunica el Vallès i el Bages; uneix Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans, Caldes de Montbui, Sant Feliu de Codines, Castellterçol, Moià i l’Eix Transversal. El tram situat entre Castellterçol i Moià té un revolt molt tancat pel creuament de la carretera sobre el torrent de la Fàbrega i el pont existent té una amplada que impedeix el pas de dos vehicles pesants per ambdós sentits.
 
Les obres comportaran la millora del traçat de la C-59 a Castellterçol en un tram d’uns 1,7 quilòmetres i la construcció d’un nou pont sobre la riera. El nou pont tindrà una amplada d’11 metres, amb dos carrils de 3,5 metres i dos vorals d’1,5 metres. La longitud total del pont serà de 106 metres i estarà format per tres trams. La resta de la carretera també tindrà una secció formada per dos carrils de 3,5 metres i dos vorals d’1,5 metres.
 
A més dels treballs de moviment de terres i pavimentació de la calçada, es duran a terme actuacions de millora del drenatge i la senyalització, de formació de cunetes i de tractament vegetal dels talussos.