Delegació a Barcelona

Acord de Govern: El Govern destina més de 14 milions a la millora dels centres de tractament de residus

query_builder   27 desembre 2006 14:50

event_note Nota de premsa

Acord de Govern: El Govern destina més de 14 milions a la millora dels centres de tractament de residus

.Les millores s'aplicaran a centres del Vallès Occidental, l'Alt Empordà, la Cerdanya, el Solsonès, el Barcelonès i el Montsià

.L'Executiu també ha iniciat els tràmits per a la construcció d'una planta de compostatge al terme municipal de Jorba (l'Anoia)

El Govern ha donat un nou impuls a la implantació d’un sistema de tractament de residus a tot el territori català amb l’aprovació de subvencions per un import total de 14.050.860 euros a diversos ens i entitats per l’adequació de centres de tractaments de residus. A més, l’Executiu també ha autoritzat la cessió gratuïta d’un solar al Consell Comarcal de l’Anoia per a la construcció d’una planta de compostatge al terme municipal de Jorba, valorada en 2.329.831 euros.
 
Concretament, el Govern ha autoritzat concedir una subvenció de 7.878.204 euros al Consorci de Residus del Vallès Occidental amb l’objectiu aprofitar l’antiga extracció d’argiles Elena, qualificada com a dipòsit de residus de classe II. D’aquesta manera, pretén completar el sistema regional metropolità de gestió de residus, per tal que sigui receptor del producte de determinades instal·lacions de tractament en condicions que no afectin ni temporalment ni ambientalment al projecte de parc científic.
 
D’altra banda el Govern ha donat llum verda a la concessió d’ajudes a tres Consells Comarcals per realitzar actuacions de millora en la gestió en les seves instal·lacions de tractament de residus. Concretament atorgarà 2.151.758 euros al Consell Comarcal del Solsonès per realitzar diferents obres d’ampliació del dipòsit controlat de classe II de Clariana de Cardener; també ha donat llum verda a una ajuda de 1.087.162 euros pel Consell Comarcal de la Cerdanya per la realització de diferents actuacions de millora i implantació de noves infraestructures al dipòsit controlat de Bellver de Cerdanya, i ha autoritzat una ajuda al Consell Comarcal de l’Alt Empordà per un import de 900.000 euros per a la realització de diferents actuacions de millora en el dipòsit controlat de residus municipals de Pedret i Marzà d’acord amb el Pla d’Acció.
 
El Govern també ha autoritzat la concessió d’una subvenció al Consorci per a la gestió de residus sòlids municipals de la comarca del Montsià, per un import de 916.400 euros, per dur a terme millores en la planta de premsat del rebuig del Centre de Tractament de Residus de Mas de Barberans; una a l'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics i Tractament de Residus, per un import de 670.000 euros per la millora de les instal·lacions de recepció de residus de l'Ecoparc de Barcelona i finalment una altra al Consorci per al Condicionament i la Gestió del Complex de Tractament de Residus de Solius, en aquest cas de 447.334 euros, per finançar una instal·lació de tractament de concentrats en el dipòsit controlat de Solius.
 
Finalment, el Govern ha autoritzat a l'Agència de Residus de Catalunya la transmissió gratuïta de béns immobles a favor del Consell Comarcal de l'Anoia per la construcció d’una planta de compostatge ubicada al terme municipal de Jorba. Amb aquesta cessió, el Govern fa palesa la seva voluntat de promoure, ja sigui directament o mitjançant la cooperació amb altres organismes públics o privats, el desenvolupament de les infraestructures de gestió de residus necessàries per satisfer les necessitats al territori català. Aquesta actuació ha suposat una inversió en l’adquisició de terrenys i construcció d’instal·lacions per un import de 2.329.831 euros.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia