El Govern ha concedit una subvenció de 370.000 euros al Patronat Municipal de Cultura de Mataró per al programa d’activitats 2006-2007 del Centre de Creació i Pensament Contemporani de Can Xalant. Amb aquesta aportació es vol garantir la continuïtat d’aquesta iniciativa cultural, que funciona des de 2005.
 
Can Xalant és un equipament cultural situat a una masia remodelada, que el Patronat Municipal de Cultural de Mataró va endegar per millorar l’oferta d’espais destinats a la creació i la reflexió en cultura contemporània. Així, al Centre de Creació i Pensament Contemporani de Can Xalant s’ofereixen diferents serveis als artistes, com lloguer de tallers i espais polivalents per poder crear, exposar i facilitar la formació especialitzada, el lloguer de personal tècnic qualificat i, fins i tot, un espai de vivenda per creadors no locals.
 
El programa d’activitats dels anys 2006 i 2007 aprofundeix en aquesta oferta, que a través dels diferents serveis possibilita la creació, l’intercanvi i l’ajuda als artistes emergents, al mateix temps que es fomenta la interacció dels artistes amb la societat.
 
Per aquestes raons, el Govern, mitjançant l’Entitat Autònoma de Difusió Cultural (EADC), signarà un conveni de col·laboració amb el Patronat de Cultura Municipal de Mataró per impulsar el Centre de Creació i Pensament Contemporani de Can Xalant amb l’aportació de 370.000 euros.