El Govern ha aprovat avui la licitació de la construcció dels nous Edificis Judicials de la Bisbal d'Empordà i Terrassa. Els departaments d'Economia i Finances, Política Territorial i Obres Públiques i Justícia realitzaran els tràmits i actuacions necessàries per fer possible la licitació i adjudicació dels contractes per a la construcció, conservació i explotació dels mateixos.
 
La societat Gestió d'Infraestructures, S.A. (GISA) serà l’encarregada de la preparació del concurs públic, corresponent a la construcció, la conservació i l’explotació de les obres, així com de la licitació, l’adjudicació, la gestió i el seguiment de les mateixes.
 
Els terrenys on es construiran ambdós edificis han estat cedits pels respectius ajuntaments i són propietat de la Generalitat. L’equipament judicial de la Bisbal d'Empordà es construirà en un solar de 2.400 m2, ubicat a l'alçada del passatge del carrer Nou, amb accés per a vehicles des del carrer del Morró pel Solar del Teatre Vell. El nou edifici, que tindrà una superfície de 6.137 m2 construïts, té un pressupost de licitació de 7.650.625 euros.
 
L’edifici judicial de Terrassa, que es licitarà per 18.467.818,06 euros, s’ubicarà en un terreny de 4.248 m2, situat entre la prolongació de la rambleta del Pare Alegre i el transvasament de la riera del Palau, i tindrà una superfície de 15.992 m2 construïts.
 
Aquestes infraestructures es finançaran amb capital privat, mitjançant concurs públic, sota la modalitat de contracte de constitució de drets de superfície, amb una durada de 27 anys i un contracte posterior d’arrendament a la Generalitat.