·        El Govern ha aprovat l’acord pel qual es declara l’ocupació urgent dels béns i els drets afectats pel Projecte constructiu de la canalització de la riera de Palafolls en el terme municipal de Malgrat de Mar, entre el carrer Riera i el carrer del Carme (Maresme).
 
L’Agència Catalana de l’Aigua va dictar el passat mes de juliol la Resolució que aprova l’expedient d’informació pública i tècnicament i definitiva el projecte de l’encapçalament, i la corresponent relació de béns i drets afectats per l’execució d’aquestes obres.
 
En l’expedient s’acredita que el Projecte va ser exposat al públic en temps i forma, durant els quals els afectats van poder formular les al·legacions que cregueren adients.
 
Així mateix, la consignació pressupostària ha estat programada dins el pressupost d’inversions corresponent a l'exercici 2006.
 
Així doncs, el Govern ha aprovat l’ocupació urgent dels béns i els drets afectats pel Projecte constructiu de la canalització de la riera de Palafolls en el terme municipal de Malgrat de Mar, entre el carrer Riera i el carrer del Carme, el qual disposa d’un pressupost d’execució d’1.881.545,46 euros.
 
Les obres de referència són imprescindibles per escometre amb urgència les millores de desguàs de la llera existent, que actualment no disposa d’un correcte dimensionament que garanteixi el funcionament en cas d’avingudes mitjanes.
 
Les obres recollides en el projecte consisteixen en l’endegament amb una secció rectangular de 7 m d’amplada i alçada variable de formigó armat mantenint el pendent de la llera actual en una longitud de 488,5 m. El pas per sota els ponts es realitzarà amb secció oberta per augmentar el gàlib evitant modificar les rasants. Així mateix, es restituiran els serveis existents a la llera aprofitant per la seva reubicació.
 
Mitjançant la construcció de l’endegament previst de 488,5 m de riera, juntament amb la resta d’obres complementàries necessàries per al seu perfecte funcionament, es permetrà millorar la capacitat de drenatge d’aquesta conca de manera que es reduirà notablement el risc d’inundacions en cas d’avingudes amb període de retorn de 100 anys.