El Govern invertirà un total de 166.339.235 euros en la remodelació i ampliació de quatre centres hospitalaris: el Nou Hospital Sant Joan de Reus (Baix Camp), l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat), l’Hospital de Granollers (Vallès Oriental) i el Pius Hospital de Valls (Alt Camp).
 
Concretament, el Govern col·laborarà amb 78.621.840 euros en la construcció del Nou Hospital Sant Joan de Reus i en el subministrament del seu equipament. Aquesta xifra suposa el 76,64% del cost total de l’obra. El nou edifici, que es preveu que entri en funcionament a finals de 2009, tindrà uns 65.000 m², més del doble de la superfície actual, i disposarà d’espai per a posteriors ampliacions.
 
D’altra banda, el Govern col·laborarà amb 63.369.758 euros en les obres de remodelació i ampliació de l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues de Llobregat, que començaran durant el 2007. Aquesta actuació està inclosa en el protocol de col·laboració entre el Departament de Salut, el CatSalut, l’Orde Hospitalari Sant Joan de Déu i l’Hospital Sant Joan de Déu, signat el passat mes de maig per tal de complir el Pla de Reformes Global d’aquest edifici hospitalari.
 
A més, l’Executiu subvencionarà la Fundació Privada Francesc Ribas amb 20.000.000 d’euros per finançar les obres de remodelació de l’Hospital de Granollers. D’altra banda, el Govern també destinarà 4.347.637 euros a la Fundació Municipal Pius Hospital de Valls per remodelar el servei d’urgències, el bloc quirúrgic, els ascensors i les instal·lacions de climatització integral del centre.