.El fort creixement de la població a la costa tarragonina ha fet necessària la transformació de l'actual consultori local de Miami Platja en un Centre d'Atenció Primària

.Els dos centres donaran servei a prop de 20.000 persones, i en el cas de Miami-Platja se sumarà la població desplaçada durant l'estiu

El Govern ha aprovat avui destinar més de quatre milions d’euros per al finançament de les obres de construcció dels nous Centres d’Atenció Primària (CAP) Miami Platja, ubicat dins el terme municipal de Mont-roig del Camp (el Baix Camp), i de Sentmenat (el Vallès Occidental).
 
El fort augment de població a les zones costeres del Camp de Tarragona ha fet necessària la transformació de l’actual consultori mèdic de Miami Platja en un Centre d’Atenció Primària. L’Ajuntament de Mont-roig del Camp construirà el nou equipament mitjançant conveni de col·laboració amb el Servei Català de la Salut (SCS). Les obres tenen un pressupost de 2.227.853 euros i està previst que s’acabin a finals de 2008.
 
El nou centre disposarà de serveis de medicina general, pediatria, odontologia, infermeria, educació sanitària, assistència social, programa d’atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR), rehabilitació i transport sanitari.
 
Reforç suplementari a l’estiu
 
El CAP de Miami Platja comptarà també amb una important àrea de reforç d’estiu d’atenció continuada en la que s‘ubicaran tres sales de consulta, 5 boxs polivalents, 1 sala de cures, 1 sala de presa de mostres, 1 recepció auxiliar i 1 sala d’espera.
 
Miami-Platja forma part de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) Mont-roig, i dóna cobertura a una població de 10.290 habitants (TSI). El nou CAP Miami-Platja donarà servei a la meitat dels habitants d’aquesta ABS, als quals s’ha d’afegir la població desplaçada durant els mesos d’estiu.
 
CAP de Sentmenat
 
Pel que fa al nou CAP de Sentmenat, el Govern destinarà 1.912.605 euros per al finançament de les obres de construcció. El nou CAP tindrà una superfície construïda de 1.371,90 m2, amb capacitat per donar servei a una població de més de 9.000 habitants.
 
El centre disposarà de sales de consulta de medicina general, de pediatria i d’altres per a usos polivalents. També tindrà un espai destinat a la rehabilitació de pacients i algunes zones per instal·lar-hi serveis de l’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament. La resta de l’edifici l’ocuparan les dependències d’administració del centre i espais d’ús privat per al personal mèdic i administratiu del centre.
 
Amb la construcció d’aquest centre el municipi incrementarà la qualitat de l’atenció sanitària de la població.