Els convenis regulen la cooperació del Departament de Benestar i Família, ajuntaments i consells en 5 àmbits
El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, acompanyat per la consellera de Benestar i Família, Carme Figueras, presidirà demà dijous 21 de setembre al Palau de la Generalitat l'acte de signatura dels protocols addicionals per al 2006 dels convenis marc amb els Ajuntaments de més de 20.000 habitants i els Consells Comarcals en matèria de serveis socials.

A l'acte intervindran els responsables de l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, així com la consellera de Benestar i Família i el president Pasqual Maragall. Posteriorment, es duran a terme quatre signatures, simbolitzant així la diversitat del territori.

Els convenis marc amb els ajuntaments de més de 20.000 habitants i els consells comarcals es van signar l'any passat i tenen vigència fins el 2008. Cada any s'han de signar els protocols addicionals per concretar els programes i les quanties que s'atorguen a cada ajuntament i consell comarcal. En total, 60 consistoris i 41 consells comarcals s'han presentat a la convocatòria d'aquest any. Els convenis regulen la cooperació del Departament de Benestar i Família, Ajuntaments i Consells en 5 àmbits:

- serveis socials d'atenció primària
- serveis socials especialitzats: persones amb disminució, gent gran amb dependència, serveis prelaborals, drogodependències, prevenció de la sida i transport adaptat
- serveis socials d'atenció a la infància i l'adolescència: centres oberts i equips d'atenció a la infància i l'adolescència
- activitats en el camp propi de les famílies monoparentals
- programes i actuacions comunitàries i cíviques