Amb motiu del Dia Internacional de les Famílies, que enguany es presenta sota el lema 'Fem temps per a les famílies' es presentaran les diverses activitats que se celebraran a Catalunya al llarg del més de maig
La Consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, acompanyada per la Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania, Carme Porta, presentarà el proper divendres, dia 11 de maig, el primer balanç de l'estudi del pànel de famílies. Els primers resultats del pànel mostren com es gestiona i s'organitza el temps de convivència en les famílies.

L'estudi de les famílies a Catalunya a través d'un pànel va ser promogut pel Departament al maig del 2005 per tal tenir un instrument vàlid per a orientar les polítiques que afecten els interessos dels infants i les seves famílies. Els estudis tipus pànel permeten tenir una "foto" dinàmica i integral de les realitats en estudi i, en aquest cas, permeten fer un seguiment de l'evolució dels nous fenòmens socials emergents que afecten els infants i adolescents (creixement de la diversitat familiar, nous riscos de pobresa i exclusió, noves formes d'identitat infantil i juvenil, etc.) i, alhora, permeten identificar problemes i situacions de risc i intentar la seva resolució o reorientació.

En el decurs de l'acte la consellera Capdevila, amb motiu del Dia Internacional de les Famílies, també presentarà el programa de les diverses activitats adreçades a les famílies i als infants i que se celebraran a diversos punts de Catalunya al llarg d'aquest mes de maig. Precisament enguany el dia internacional de les famílies es dedica al tema de la gestió del temps de convivència en les famílies, amb al lema "Fem temps per a les famílies"