10.45 hores
El secretari de Família i Infància i el director general de Participació Ciutadana atendran els mitjans de comunicació

11.00 hores
Intervenció de Jordi Cots, membre del Comité d'Experts

11.30 hores
Intervenció del Director General de Participació Ciutadana, Quim Brugué

12.00 hores
Intervenció del Secretari de Família i Infància, Jaume Funes
La Casa del Mar de Barcelona acull el pròxim dilluns, 18 de setembre, una Jornada per posar en comú el treball de tots els actors que han participat en el procés d'elaboració de la futura Llei d'Infància i Adolescència de Catalunya, impulsada des del Departament de Benestar i Família amb la cololaboració del departament de Relacions Institucionals i Participació. Durant aquesta sessió, es pretén posar en comú una primera síntesi del text que haurà de servir per articular la futura Llei d'Infància.

D'acord amb el programa, a la 11.00 hores, Jordi Cots, membre del Comitè d'Experts, exposarà la proposta del Document de Bases. A les 11.30 hores, el Director General de Participació Ciutadana, Quim Brugué, analitzarà el resultat del procés participatiu, mentre que a les 12.00 hores, el Secretari de Família i Infància, Jaume Funes, exposarà una primera síntesi del text que haurà de servir per articular la futura Llei d'Infància. Posteriorment, està previst obrir un debat sobre aquesta qüestió.

Els principals destinataris de la Jornada són les entitats que han participat en tot el procés i també els professionals d'infància dels Ajuntaments que hi ha cololaborat. En el procés participatiu han participat prop de 400 persones d'arreu de Catalunya, entre els mesos d'abril i juny:

DEMARCACIÓ / ENS LOCALS / ENTITATS / TOTAL

Barcelona / 61 / 55 / 116
Girona / 32 / 33 / 65
Lleida / 71 / 20 / 91
Tarragona / 49 / 22 / 71
Terres de l'Ebre / 34 / - / 34

TOTAL / 247 / 130 / 377

Durant tot el procés de supervisió i avaluació dels documents preparatoris que servissin de base a la que haurà de ser la futura Llei, el Comitè de Persones Expertes ha tingut un paper rellevant. Igualment, s'ha potenciat un ampli debat social per fomentar el màxim grau de consens possible. És per això que, en cololaboració amb el Departament de Relacions Institucionals i Participació Ciutadana, s'han organitzat tallers participatius al llarg del territori.

Així mateix, es van constituir la Comissió de seguiment del procés participatiu, formada per representants del Departament de Benestar i Família, de la Direcció General de Participació Ciutadana i de les entitats més representatives dels col·lectius destinataris. I a través d'aquesta Comissió, les entitats que en formaven part han pogut formular aportacions a la nova llei, que es debatran aquest dilluns a la Casa del Mar de Barcelona.