10.00 h. Conferència: El programa Prodep: balanç i actuacions en clau de la futura llei. Àngel Gil. Director de Prodep.

11.30 h. Conferència: La futura ley de promoción de la autonomía
personal y atención a las personas en situación de dependencia.
Amparo Valcarce. Secretaria d'Estat. Ministeri de Treball i Afers
Socials.

12.30 h. Els reptes de l'atenció a les persones en situació de
dependència i a les persones amb necessitats de suport per a
la seva autonomia a Catalunya: treballant pel present...,
preparant-nos pel futur. Celestino Corbacho. Alcalde de L'Hospitalet i President Diputació Provincial de Barcelona; Marina Geli. Consellera de Salut; Carme Figueras. Consellera de Benestar i Família.
La consellera de Benestar i Família, Carme Figueras, i la consellera de Salut, Marina Geli, participaran demà, a les 12.30 hores, en el segon Fòrum del Prodep (Programa per a l'Impuls i l'Ordenació de la Promoció de l'Autonomia Personal i l'Atenció de les Persones amb Dependències), que ha començat avui a l'Hospital Universitari de Bellvitge. Juntament amb l'alcalde de l'Hospitalet de Llobregat i president de la Diputació de Barcelona, Celestino Corbacho, centraran les seves intervencions en els reptes de l'atenció a les persones en situació de dependència i a les persones amb necessitats de suport per a la seva autonomia.

Abans, la secretària d'Estat del Ministeri de Treball i Afers Socials, Amparo Valcarce, realitzarà una conferència sobre "La futura llei de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència", que presentarà el director general de l'ICASS, Ramon Nicolau. La segona jornada de segon Fòrum del Prodep s'iniciarà, però, amb un balanç i una presentació de les actuacions en clau de la futura llei d'atenció a la dependència, que anirà a càrrec del director del programa, Àngel Gil.

Durant la primera jornada d'avui al Centre Cultural La Bòbila de L'Hospitalet de Llobregat, s'han reunit tots els components de les comissions tècniques implicades en els projectes i als responsables d'institucions de serveis socials i de salut. L'acte de presentació del Fòrum ha comptat amb la presència de José Vicente Muñoz, regidor de Benestar social de l'Ajuntament de l'Hospitalet, qui ha fet referència a les necessitats en matèria de dependència que presenta L'Hospitalet, on el 21% de la seva població és mes gran de 65 anys i ha destacat la posició d'avantatge que presenta Catalunya vers les altres comunitats autònomes de l'Estat Espanyol. Seguidament ha intervingut Angel Gil, director del programa Prodep, qui ha destacat la importància dels projectes demostratius que s'estan portant a terme al llarg de diversos territoris de Catalunya i que són l'evidència d'una realitat en matèria de dependència que facilitarà la implantació de la futura llei.