Es tracta d'una medalla d'argent gravada amb el nom i l'any de naixement commemorativa del centenari del monjo més gran de l'Estat espanyol
La consellera de Benestar i Família, Carme Figueras, lliurarà la Medalla del Centenari, commemorativa per haver complert 100 anys, al pare Agustí Figueras (Barcelona, 23 de juliol de 1906), el monjo més gran de l'Estat espanyol. Per aquest motiu, s'ha organitzat un acte d'homenatge que, en presència del pare Abat de Montserrat, Josep M. Soler, i el director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Jordi López Camps, tindrà lloc a la Sala de Romeries del Monestir de Montserrat, demà divendres 21 de juliol, a les 13.00 hores.

La Medalla del Centenari és una iniciativa de la Direcció General d'Actuacions Comunitàries i Cíviques del Departament de Benestar i Família. Es tracta d'una medalla d'argent gravada amb el nom i l'any de naixement commemorativa del centenari. A aquest reconeixement institucional poden accedir totes les persones residents a Catalunya que compleixin els requisits i facin la sololicitud.

En el que portem d'any el Departament de Benestar i Família ha rebut un total de 102 sololicituds. Per demarcacions territorials: 64 corresponen a Barcelona, 18 a Lleida, 11 a Girona, 4 a Tarragona i 5 a Terres de l'Ebre. Com a complement d'aquesta iniciativa, l'any 2004 es va crear el programa "Homenatge a una llarga vida" per reconèixer la ciutadania de Catalunya que celebren més de 100 anys i que en no varen rebre la Medalla Centenària. En aquest programa enguany s'han lliurat un total de 5 medalles.