La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha visitat avui les Terres de l'Ebre acompanyada pel delegat del Govern de la Generalitat a l'Ebre, Lluís Salvadó, i el director dels serveis territorials del Departament, Ismael Piñas. La consellera ha aprofitat la seva estada per inaugurar un Residència i Centre de dia per a la gent gran a Sant Carles de la Ràpita així com l'ampliació del Casal per a la gent gran de l'Aldea.

La consellera Capdevila ha començat la seva estada a l'Ebre a Sant Carles de la Ràpita on ha estat rebuda a l'Ajuntament per l'alcalde, Miquel Alonso, i altres membres del Consistori. Després de signar al Llibre d'Honor de l'Ajuntament, la consellera ha visitat les instal·lacions de la Residència per a gent gran Onada Golden Beach i ha inaugurat aquest equipament en presència de la directora general del grup l'Onada M. Cinta Pasqual.

El centre, de titularitat privada, prestarà serveis de Residència i Centre de dia així com també disposarà d'habitatges tutelats i instal·lacions sociosanitàries. Entre els diferents serveis, el complex oferirà un total de 138 places. 60 d'aquestes seran de residència assistida i la voluntat del Departament d'Acció Social i Ciutadania és concertar un nombre important per tal d'incorporar-les a la xarxa pública.

Seguidament la consellera s'ha traslladat a Deltebre, on el Departament impulsa diferents actuacions. A l'Ajuntament ha estat rebuda per l'alcalde, Jordi Casanova, acompanyat del regidor de Serveis Socials i la regidora de Joventut. La consellera ha signat al Llibre d'Honor i, posteriorment, ha visitat les obres dels Bucs de Música, una iniciativa impulsada per la Secretaria de Joventut del Departament.

Posteriorment, la consellera Capdevila també ha visitat les obres de la futura Residència per a gent gran i Centre de Dia l'Onada El Departament d'Acció Social i Ciutadania inverteix 1.567.000 euros en aquest equipament que, un cop entri en funcionament, disposarà de 92 places de residència assistida i altres 20 de centre de dia.

Ja per la tarda, la consellera ha acabat la seva estada a les Terres de l'Ebre amb una visita a l'Aldea. La consellera ha signat al Llibre d'Honor de l'Ajuntament on ha estat rebuda per l'alcalde, Daniel Andreu, la regidora de Benestar Social, i diversos membres d'entitats del municipi.

Posteriorment, la consellera ha inaugurat l'ampliació del Casal de gent gran. A aquesta actuació la Direcció General d'Actuacions Comunitàries i Cíviques (DGACC) -adscrita fins la passada legislatura al Departament d'Acció Social i Ciutadania i actualment a Governació- ha destinat 100.000 euros.