Drets Socials

La consellera Carme Capdevila participa en l\'acte de col·locació de la primera pedra del centre per a la gent gran de Collblanc - la Torrassa

Les obres de construcció de la residència i centre de dia suposen una inversió total d'uns sis milions d'euros

query_builder   12 març 2007 16:00

event_note Nota de premsa

La consellera Carme Capdevila participa en l\'acte de col·locació de la primera pedra del centre per a la gent gran de Collblanc - la Torrassa

Les obres de construcció de la residència i centre de dia suposen una inversió total d'uns sis milions d'euros

La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila; l'alcalde de l'Hospitalet de Llobregat, Celestino Corbacho; i el director general del Consorci Sanitari Integral, Santiago Nofuentes; han participat avui dilluns 12 de març en l'acte de cololocació de la primera pedra del nou centre que acollirà els serveis de residència assistida i centre de dia per a la gent gran del barri de Collblanc - la Torrassa.

Durant l’acte institucional de l’inici de les obres, que ha tingut lloc als terrenys municipals del futur centre residencial, situats a l’illa delimitada pel carrer de Pérez Galdós, el carrer de la Riera Blanca i la carretera de Collblanc, s’ha exposat el projecte que executarà i gestionarà el Consorci Sanitari Integral. Les obres, que duraran un any i mig, les durà a terme Construcciones San José (obra civil) i Imecsa (instal·lacions), que van ser les empreses que van guanyar el concurs públic.

El Consorci Sanitari Integral ha elaborat el projecte de construcció de l’edifici que ha estat aprovat per l’Ajuntament i el Departament, gestionarà el nou centre durant 75 anys. La superfície total de l’edifici és d’uns 4.600 metres quadrats dividits en tres pisos d’alçada a més d’una una planta coberta, una planta baixa i un soterrani. El cost final s’estima al voltant dels sis milions d’euros.

El nou centre per a l’atenció de la gent gran tindrà una capacitat de 90 places de residència assistida (repartides en 54 habitacions) i 30 places de centre de dia. Quan es posi en funcionament, el Departament d’Acció Social i Ciutadania té previst concertar la totalitat de les places disponibles d’aquests serveis. D’aquestes places, hi haurà una reserva per a persones que puguin ser derivades pels serveis socials municipals en situacions d’emergència temporal.

L’equipament s’integrarà a la xarxa de serveis socials públics i a la xarxa assistencial, social i sanitària del Consorci Sanitari Integral, que és una entitat pública, participada pel Servei Català de la Salut, l’Institut Català de la Salut, els ajuntaments de Sant Joan Despí i l’Hospitalet de Llobregat, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i la Creu Roja.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia