La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, s'ha reunit amb els representants de les famílies amb expedients pendents de resolució d'adopció a la República del Congo (Brazzaville) que es van veure afectades per la suspensió temporal de l'Associació d'Adopció d'Infants del Congo (ADIC), entitat col·laboradora d'adopció internacional per tramitar adopcions en aquest país africà.

En la reunió, que ha tingut lloc a la seu del departament, avui dijous 7 de desembre, a les 12 hores, la consellera Carme Capdevila ha expressat un doble compromís: per una banda, aportar solucions definitives al tràmit dels expedients d’adopció pendents en la República del Congo; i per una altra banda, fer prevaler les màximes garanties dels drets dels menors, així com averiguar que compleixen els requisits d’adopció.

En aquest sentit, la consellera Carme Capdevila ha expressat que la voluntat del Departament d’Acció Social i Ciutadania és que els infants que tinguin acreditada la seva adoptabilitat puguin formar part d’una de les famílies catalanes que estan pendents d’aquest procés. També ha dit que aquest procés s’ha de fer amb el màxim de garanties possibles, prioritzant, per damunt de tot, els drets dels infants.

Segons ha explicat la consellera Carme Capdevila, la intenció del departament és resoldre el més ràpidament possible els expedients d’adopció pendents, però, sense precipitacions. També ha explicat que cal tenir en compte la resolució de l’expedient  informatiu obert a l’ADIC, així com les conclusions d’un proper viatge de treball del personal del departament al Congo que té per objectiu obrir ponts de diàleg amb els organismes oficials amb responsabilitat sobre els processos d’adopcions.

La resolució dels casos d’adopció pendents al Congo és un dels temes prioritaris i urgents del departament. Una bona prova d’això és que aquesta ha estat la primera reunió de treball convocada per la consellera des que va prendre possessió del càrrec. En aquest sentit, un dels motius principals d’aquesta reunió ha estat poder escoltar i obrir vies de diàleg amb les famílies amb processos d’adopció pendents de resolució al Congo.