La consellera de Benestar i Família, Anna Simó, ha inaugurat un nou espai de serveis per a les persones al barri de Mion-Puigberenguer, de Manresa (el Bages), avui dimarts, 25 d’abril, a les 18.30 hores.

L’acte d’inauguració que ha presidit la consellera Anna Simó ha comptat amb l’assistència del director general d’Actuacions Comunitàries i Cíviques, Francesc Simó, i la directora dels Serveis Territorials de Benestar i Família de la demarcació, Matilde de las Heras. També hi ha assistit una representació de l’ajuntament, així com de l’Agrupació de Veïns de Mion-Puigberenguer i de Mutuam, l’empresa encarregada de la gestió dels habitatges tutelats.

El nou edifici situat a l’avinguda de la Verge de Joncadella, s/n (davant de la plaça de la Democràcia), suposa una inversió total de dos milions d’euros. Les instal·lacions estan formades per tres plantes d’habitatges tutelats i, situats a la planta baixa, un casal cívic i una Oficina de Benestar i Família.

Els habitatges tutelats estan pensats per a les persones grans que són autònomes i per a les seves parelles, així com per a les persones amb la condició legal de disminuïdes que en depenguin, les circumstàncies sociofamiliars de les quals no els permeten romandre en la pròpia llar. Els habitatges tutelats “Teresina Torra i Sanmartí” de Manresa tenen una capacitat de 26 places, distribuïdes en 18 individuals i 4 de dobles, totes en habitatges complets i amb estances d’ús compartit.

El casal cívic està format per tres despatxos, una sala de reunions, una sala de lectura, una ludoteca i una sala polivalent. Des d’aquests equipaments situats a la planta baixa de l’edifici s’ofereixen els serveis de suport a la difusió, la cessió d’espais per a les activitats de les entitats vinculades i diferents programes socioeducatius que, a través de la ludoteca, pretenen integrar el joc i la lectura per als infants de 4 a 14 anys.

A més, des del casal cívic també s’impulsen altres programes, com ara: “Dones avui per a la igualtat d’oportunitats” per potenciar i afavorir els col·lectius de dones perquè intervinguin en els moviments socials, o “Arrela’t” per donar a conèixer el territori i promocionar els drets civils i la participació entre la ciutadania. A més, s’ofereixen recursos i activitats al voltant de temes de civisme, sensibilitazió, diversitat cultural i de suport a les entitats i les associacions del barri.

D’altra banda, l’Oficina de Benestar i Família té com a funció informar i orientar a la ciutadania sobre totes les prestacions existents en matèria de benestar social que facilita la Generalitat de Catalunya, com ara: efectuar els tràmits i les actuacions necessàries per accedir a les prestacions i impulsar accions de caràcter cultural, social i cívic que fomentin el desenvolupament del texit assicacitiu dels barris. A més, per mitjà del regsitre oficial es facilita la tramitació de diverses gestions.

La creació d’aquests equipaments socials és una de les prioritats de l’actual Govern de la Generalitat. Ara, amb aquesta inversió a Manresa, el Departament de Benestar i Família pren les regnes de la planificació territorial dels serveis socials, amb l’obligació d’ordenar i garantir una xarxa de responsabilitat pública i de qualitat a Catalunya.