Un total de 3.800 parelles catalanes que han complert 50 anys de matrimoni o de convivència gaudiran d’una estada de cinc dies amb totes les despeses pagades aquest any a Santa Susanna (el Maresme). Les estades, que s’organitzen en dos torns i es realitzaran entre els mesos d’octubre i desembre, compten amb la participació de parelles procedents de totes les comarques catalanes.

El passat 3 d’octubre van començar les estades de les parelles que aquest any celebren les Noces d’Or. Les estades per a les parelles que han complert 50 anys de matrimoni o convivència formen part del programa "Noces d’Or" que ofereix la Direcció General d’Actuacions Comunitàries i Cíviques del Departament de Benestar i Família. La consellera Anna Simó té previst visitar les parelles del torn 5, 11 i 18, que celebraran un sopar de cloenda els dies 22 d’octubre, 15 de novembre i 13 de desembre, respectivament.

Les persones beneficiàries del programa gaudeixen d’una estada en centres hotelers de la costa catalana amb una durada de cinc dies (quatre pernoctacions) i en règim de pensió completa. A més, durant l’estada s’ofereix una programació civicocultural de participació voluntària.

Per ser beneficiaris del programa cal complir els requisits següents: haver complert 50 anys de matrimoni o convivència i acreditar-ho; ser residents a Catalunya; no haver gaudit d’aquest programa amb anterioritat o haver renunciat de forma justificada a un torn anterior. Les sol·licituds es poden presentar a partir del matiex dia que es compleixen 50 anys de matrimoni o convivència.

La documentació requerida per sol·licitar la participació en el programa és: el full de sol·licitud degudament emplenat o resguard de la presentació a través del portal CAT365; la fotocòpia dels documents d’identitat dels dos membres de la parella; el certificat de matrimoni o fotocòpia del llibre de família i, en els casos de convivència, l’acreditació amb qualsevol mitjà de prova admès en dret; i el certificat d’empadronament i convivència.