Drets Socials

La Llei de serveis socials de Catalunya suposarà la creació d'uns 40.000 nous llocs de treball

El Departament de Benestar i Família planteja un pacte amb el món local, les entitats del tercer sector i els sindicats per implantar la nova Llei

query_builder   28 desembre 2005 12:50

event_note Nota de premsa

La Llei de serveis socials de Catalunya suposarà la creació d'uns 40.000 nous llocs de treball

El Departament de Benestar i Família planteja un pacte amb el món local, les entitats del tercer sector i els sindicats per implantar la nova Llei

El Consell Executiu de Govern d’ahir va donar llum verda a l’informe de l’avantprojecte de Llei de serveis socials, i està previst que s’aprovi la cartera de serveis per al primer any i la memòria econòmica el proper Govern de 17 de gener, després d’incorporar-hi les darreres esmenes del procés participatiu preceptiu.

El Departament de Benestar i Família ha informa que calcula que en l’etapa final d’implantació de la Llei de serveis socials s’hauran creat al voltant de 40.000 nous llocs de treball en el sector d’atenció a les persones amb necessitats d’atenció social. Aquesta previsió es basa en bona part en les inversions i l’increment de serveis previstos en l’atenció a les persones en els centres residencials i al domicili, que tenen com a objectiu l’ampliació de les cobertures socials, que actualment són encara baixes.

A més, la previsió evidencia una activitat productiva de primera línia que, a més, no es deslocalitza, perquè se centra en el treball d’atenció a les persones d’àmplies zones i sectors socials perfectament definides i estudiades en la Programació territorial dels serveis socials especialitzats 2004-2007 i en la futura Programació 2008-2011. Aquesta nova ocupació és en un 25 % de places de titulació universitària en els camps del treball social, la educació social, la psicologia, la pedagogia, la medicina i la infermeria; i en un  75 % de professionals de l’atenció personal i familiar a domicili o en centres residencials.

A més, la creació de nous llocs de treball també té en compte que la nova Llei de serveis socials farà aflorar l’economia submergida que existeix en el sector d’atenció a les persones amb necessitats d’atenció social. Per possibilitar aquest procés, el Departament ha promogut arribar durant l’any 2006 a un pacte amb els sindicats, les entitats i empreses proveïdores dels serveis i les administracions locals.

El Departament, també és conscient que el personal del sector residencial i d’atenció domiciliària tenen unes remuneracions baixes i unes condicions de treball especials, preveu un increment de sous que s’aniran realitzant a través de la fixació d’uns percentatges per a l’increment dels sous dels professionals i per millorar el manteniment i l’explotació i el creixement de la cobertura dels serveis socials.

La consellera Anna Simó va anunciar a principis de la legislatura que l’elaboració i l’aprovació de la Llei de serveis socials seria una de les màximes prioritats del Govern, per a la millora i l’aprofundiment de les noves polítiques socials del país. El Departament de Benestar i Família amb aquesta nova Llei de serveis socials establirà la garantia i la universalitat del dret progressiu als serveis socials per a totes les persones que tenen necessitats d’atenció social a Catalunya.

Una vegada conclòs l’ampli i el sistemàtic procés de participació dels sectors implicats en l’elaboració, el Govern de la Generalitat està en procés d’aprovació de l’avantprojecte de Llei perquè entri abans d’un mes al Parlament.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia