-A Tarragona ha inaugurat les obres d'ampliació de la Llar-Residència Estela, per a persones amb discapacitat intelolectual
- A Vilabella ha signat un conveni per un equipament per a gent gran
- Posteriorment ha inaugurat el Centre especial de Treball a Reus
La Consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, acompanyada del Delegat del Govern, Xavier Sabaté, i del Director dels Serveis Territorials del Departament, Jordi Tous, ha visitat avui, divendres 30 de març, les ciutats de Tarragona i Reus, on ha inaugurat sengles equipaments per a persones amb discapacitat intel·lectual; també ha signat un conveni amb l'ajuntament de Vilabella per cooperar en la construcció d'un equipament social per a la gent gran.

A primera hora de la tarda, la Consellera Capdevila ha inaugurat les obres d'ampliació en 17 noves places de la Llar-residència Estela de la Fundació Estela, que acull persones amb discapacitat intel·lectual. Durant els anys 2005, 2006 i 2007 el Departament ha subvencionat amb més de 1.290.000 € la Fundació Estela, dins dels programes d'inserció sociolaboral i de Llars-residències per a persones amb discapacitat intel·lectual de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) del Departament.

 Tot seguit, la Consellera d'Acció Social s'ha traslladat a l'ajuntament de Vilabella, on ha estat rebuda pel seu alcalde, Jesús Aubia, i altres membres del Consistori. La Consellera i l'Alcalde han signat un conveni de col·laboració per a la construcció d'un equipament dins Pla rural d'atenció social (Prats) que du a terme el Departament per apropar i facilitar l'accés als recursos socials per a les persones grans que viuen en zones rurals o semirurals. L'Ajuntament de Vilabella posa a disposició l'equipament i el Departament cooperarà en la seva construcció amb una subvenció de 80.000 €; així mateix el Departament en finançarà 10 places, i la quantitat màxima a pagar es concretarà en protocol addicional, a partir de la data de la posada en funcionament del servei.

Per últim, la Consellera Capdevila ha inaugurat a Reus la nova nau del Centre Especial de Treball Baix Camp que atén més de 300 persones amb discapacitat intel·lectual de l' Associació de Pares de Minusvàlids del Baix Camp, que ofereix un Centre Ocupacional i un de treball, així com una Llar-residència. Les obres de construcció i adequació d'aquesta nau de treball han estat finançada en un 57% pel departament d'Acció Social i Ciutadania. Al llarg dels darrers tres anys, el departament ha subvencionat aquesta Associació amb més de 2.434.000 € a través dels programes de l'ICASS per a persones amb discapacitat intel·lectual.