La consellera de Benestar i Família detallarà com s'articularan aquestes noves mesures a la comarca
Demà divendres, 28 de juliol, a les 10 hores, la consellera de Benestar i Família, Carme Figueras, es reunirà amb els alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental al Consell Comarcal per tal d'explicar-los les noves mesures d'actuació que ha preparat el Govern de la Generalitat per millorar l'atenció dels infants en risc en el primer nivell d'atenció. La Consellera també concretarà com s'aplicaran aquestes mesures al Vallès Occidental, on es crearà la primera Taula Territorial de Coordinació e Intervenció.

Aquestes Taules Territorials pretenen implicar als agents del territori que interactuen amb els menors per fomentar-ne la seva protecció. Aquest és el cas de la xarxa educativa, la xarxa sanitària, l'àmbit judicial, Mossos d'Esquadra, policia local i els serveis socials d'atenció primària i serveis especialitzats d'atenció a la infància. És per això que a la reunió també hi assistiran representants d'aquests agents. En definitiva, es tracta de crear protocols interns de funcionament que permetin la millor coordinació, el traspàs d'informació i l'abordatge coordinat de situacions de possibles maltractaments de menors.

Els mitjans de comunicació podran assistir a la trobada, que es farà a la sala de plens del Consell Comarcal del Vallès Occidental.