Drets Socials

Els nous beneficiaris de pensions de viduïtat més baixes poden sol·licitar des de demà el complement de la Generalitat

El DOGC publica avui la nova convocatòria d'aquest ajut, l'import del qual passa dels 360 als 432 euros anuals

query_builder   9 febrer 2005 18:30

event_note Nota de premsa

Els nous beneficiaris de pensions de viduïtat més baixes poden sol·licitar des de demà el complement de la Generalitat

El DOGC publica avui la nova convocatòria d'aquest ajut, l'import del qual passa dels 360 als 432 euros anuals

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica avui una Ordre firmada per la consellera de Benestar i Família, Anna Simó, en virtut de la qual a partir de demà s’obre la convocatòria per a la concessió dels complements de la Generalitat a les pensions de viduïtat més baixes corresponents a l’any 2005.

Això vol dir que els nous beneficiaris de pensions de viduïtat que compleixin els requisits exigits ja poden sol·licitar el complement que concedeix el Departament de Benestar i Família. Als pensionistes que ja el rebien l’any passat se’ls ha actualitzat l’import automàticament des del gener i no han de fer cap nou tràmit de sol·licitud.

L’import d’aquests complement ha passat aquest any de 360 a 432 euros anuals màxims (de 30 a 36 euros mensuals), un 20% més que fins ara. Al setembre del 2004 ja s’havia apujat de 300 a 360 euros, de manera que en els últims dotze mesos ha experimentat una revalorització del 44%.

El departament de Benestar i Família preveu destinar el 2005 un total de 44,5 milions d’euros a aquests ajuts (un 3,8% més que l’any passat). Els beneficiaris seran aproximadament unes 120.000 vídues i vidus de tot Catalunya.

Poden ser beneficiaris d’aquest complement les persones residents a Catalunya que percebin una pensió de viduïtat del sistema de la Seguretat Social, que no percebin rendes de treball actiu, i que tinguin uns ingressos totals anuals no superiors a 7.600€, inclòs l’ajut. Els que tinguin uns ingressos inferiors als 7.168€ cobraran el màxim de 36 euros, i als que ingressin entre 7.168 i 7.600 euros se’ls reduirà aquest màxim proporcionalment als ingressos fins a un mínim de 6 euros mensuals.

Les sol·licituds s’han de formalitzar a través d’impresos que es faciliten a les diferents dependències i seus del Departament de Benestar i Família i també des de la web del Departament (http://www.gencat.net/benestar). Aquestes sol·licituds es poden presentar a la seu del Departament de Benestar i Família, la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció, la Secretaria per a la Immigració, o bé als Serveis Territorials o altres dependències del Departament.

La finalitat d’aquest complement és reforçar el poder adquisitiu dels catalans que perceben les pensions de viduïtat més baixes. La regulació i concessió de les pensions de viduïtat és competència del Govern central.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia