El Departament d'Acció Social i Ciutadania reforça els àmbits d'atenció social primària, inclusió social, atenció a la infància, situació de violència masclista i integració de persones immigrants
La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha presidit l'acte de signatura dels protocols addicionals dels convenis marc amb els ajuntaments de més de 20.000 habitants i els consells comarcals en matèria de serveis socials per l'any 2007 a la demarcació de Girona.

En l'acte que ha tingut lloc a la seu de la delegació territorial del govern de la Generalitat, avui divendres 13 d'abril, hi han participat els alcaldes de Blanes, Figueres, Girona, Lloret, Olot, Palafrugell, Salt i Sant Feliu de Guíxols, així com els presidents dels consells comarcals de l'Alt Empordà, el Baix Empordà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l'Estrany, el Ripollès i la Selva.

Aquests ajuntaments i aquests consells comarcals de la demarcació de Girona rebran una quantitat global de 12.360.433 euros aquest any. L'increment que aquesta quantitat assignada suposa és del 20,6%, donat que l'any passat va ser de 9.810.916 euros. El conveni marc dels protocols addicionals que avui s'hi ha signat té una vigència fins al 2008. Cada any, però, s'han de signar aquests protocols addicionals per concretar els programes i les quantitats que s'atorguen a cada ajuntament i a cada consell comarcal.

Mitjançant aquesta col·laboració, el Departament d'Acció Social i Ciutadania coopera en el finançament de programes locals i comarcals que fan referència als serveis socials d'atenció primària; al transport adaptat; a l'atenció especialitzada de persones amb disminució; a l'atenció especialitzada a la gent gran amb dependència; a les drogodependències i la prevenció de la SIDA; a l'impuls i l'ordenació de la promoció de l'autonomia personal i l'atenció a les persones amb situació de dependència; a la inclusió social; a l'atenció a la infància i l'adolescència; a les famílies monoparentals; a les dones i els seus fills en situació de violència masclista; i per a la integració de les persones estrangeres immigrants.