Després de la visita a les instal·lacions realitzarà una presentació dels objectius de l'Oficina del Pla de Millora del Barri de la Farga
La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, inaugura la nova oficina de gestió del Pla de Millora del Barri de la Farga i la nova oficina d'Habitatge de Banyoles (el Pla de l'Estany). Abans, a les 17.00 hores, la consellera serà rebuda a l'ajuntament del municipi per l'alcalde, Pere Bosch; el director dels Serveis Territorials d'Acció Social i Ciutadania a Girona, Josep Viñas; i els membres del consistori.

A les 18.00 hores, la comitiva serà rebuda a les noves instalolacions situades a l'avinguda dels Països Catalans, pel director general d'Habitatge del Departament de Medi Ambient i Habitatge, Joaquim Gascó; la responsable d'Adigsa a Girona, Cristina Andreu; i el responsable del Projecte Barris, Josep Batlle. Després de la visita a les instalolacions i els parlaments oficials es realitzarà una presentació tècnica dels objectius de la nova oficina. Tot seguit s'atendrà als mitjans de comunicació. I, a continuació, es realitzarà una visita al barri de la Farga.

Aquesta zona forma part de la tercera convocatòria d'ajuts de la Llei de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen una atenció especial. L'aplicació d'aquesta legislació respon a una de les prioritats del Govern d'Entesa, per a la millora de les condicions de vida de la ciutadania, especialment d'aquelles persones que resideixen en els entorns urbans més fràgils i que aguditzen la fractura social.